Lagbanner
Anfield, 2022-01-16 15:00

Liverpool - Brentford

Inför: Liverpool – Brentford

Inför: Liverpool – Brentford

Under söndagen tar Liverpool emot Brentford på Anfield. Efter tre raka ligamatcher på bortaplan, med tre tunga poängtapp, gör sig Liverpool redo att bryta den negativa trenden i jakten på Manchester City och Chelsea.

Efter dubbla cupmatcher är det återigen dags för match i Premier League. Liverpool som närmast kommer från en frustrerande match mot Arsenal där ”The Gunners” stod för en imponerande krigarinsats och desarmerade Liverpools offensiv helt, trots en man mindre. Brentford däremot kommer från ligaspel och en genomklappning mot Southampton. Trots att det spelmässiga övertaget inte var nämnvärt stort för Southampton så kunde ”The Saints” till slut vinna med hela 4-1. Pontus Janssons Brentford får snabbt glömma den matchen och i stället blicka fram emot en bortamatch på Anfield.

De båda lagen har mött varandra vid ett tillfälle tidigare under säsongen, en match som slutade 3-3 på Brentford Community Stadium. En av dessa, för Liverpool, frustrerande matcher. Den gången gav Ethan Pinnock gav Brentford ledningen, innan en nick av Jota och en behärskad placering av Salah fullbordade matchens första vändning. Dock skulle Brentford inte behöva vänta särskilt länge på kvitteringen. Efter en total hönsgård kunde Vitaly Janelt nicka in 2-2. Liverpool skulle däremot ta tillbaka ledningen genom ett kanonskott av Curtis Jones, dock skulle inte det målet bli matchavgörande heller. För i den 82:a minuten skulle hönsgården slå till än en gång, och mitt i röran kunde Yoane Wissa retsamt chippa in bollen över Alisson och fullborda slutresultatet 3-3. Om det blir en lika galen match att vänta under söndagen återstår att se.

Trots den senaste matchen finns det lite att glädjas åt i Brentford-lägret. Kapten Pontus Jansson förlängde under fredagen sitt kontrakt med laget från västra London. Thomas Frank lämnade sedvanligt en liten uppdatering på truppen. Samtliga spelare som medverkade mot Southampton ska finnas till befogande med ett litet frågetecken på Sergi Canós, som ändå tränade i veckan. Det finns även en chans att den andra ytterbacken i Rico Henry är tillbaka till helgens match mot Liverpool. I övrigt nämnvärt är att Charlie Goode, Zanka, Josh DaSilva och David Raya fortfarande är borta med skador för ”The Bees” och att Frank Onyeka är i väg och spelar afrikanska mästerskapen med Nigeria.

I Liverpool fanns det viss oro för trion van Dijk, Milner och Robertson efter matchen mot Arsenal men samtliga ska vara redo för matchen mot Brentford. I övrigt har det kommit positiva nyheter kring Origi och Elliott, båda två ska vara redo för lättare grästräning i veckan där Origi inte ska vara ”too far away”. Förutom nämnda spelare saknas fortfarande Thiago med en knäskada, Nat Phillips med ett brutet käkben och den afrikanska trion med Salah, Mané och Keita i väg och representerar sina länder.

Ett Liverpool som hade förvånansvärt svårt att komma till skott mot Arsenal mot ett Brentford som kollapsade defensivt mot Southampton väntar alltså under söndagseftermiddagen. På förhand känns det som ett Liverpool som kommer vilja hålla i boll och styra matchen mot ett Brentford som kommer vilja spela mer rakt och direkt, likt det vi såg tidigare under säsongen känns det som att detta kan sluta precis hur som helst. Mitt tips blir att Liverpool hittar tillbaka till målen mot ett hårt kämpande Brentford och vinner denna match med ett sent 3-1-mål.

Vad? Liverpool-Brentford i Premier League

Var? Anfield

När? 15:00, söndag 16/1

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-01-15 15:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool