Lagbanner
Anfield, 2023-11-12 15:00

Liverpool - Brentford
3 - 0

Inför: Liverpool – Brentford

Inför: Liverpool – Brentford

Efter två svaga prestationer och resultat är det dags för Liverpool att komma in på vinnarspåret igen. Brentford gästar Anfield och de röda hoppas kunna gå in i landslagsuppehållet med tre färska poäng.

En poäng mot Luton som satt långt inne följdes i veckan upp med en förlust mot Toulouse i Europa League. Två missräkningar på rad för Liverpool som sett till favoritskapet på förhand i båda matcherna, både varit sex poäng.

I stället fick man som sagt nöja sig med totalt en poäng på de två matcherna. I förra helgens match mot Luton krävdes en sen kvittering från Luis Diaz för att rädda poäng mot ett Luton som stod för en stabil försvarsinsats över hela matchen. Det fanns dock tillräckligt med lägen för att vinna matchen och oskärpan kostade Liverpool segern. Den mediokra insatsen av de röda följdes i torsdags upp med en förlust mot Toulouse i Europa League. Chansen fanns att säkra en plats i slutspelet, men efter en försvarsinsats under all kritik får Liverpool hoppas på att lösa avancemanget i nästa omgång.

Vill man slippa gå in i landslagsuppehållet med tre dåliga resultat krävs det en uppryckning mot Brentford under morgondagen. Brentford har efter en relativt svag inledning på säsongen nu hittat formen och tagit tre raka segrar mot Burnley, Chelsea och West Ham. Man har framför allt fått i gång målskyttet och Bryan Mbeumo har varit mannen att ha ögonen på. I senaste mötet mot West Ham visade laget dock på brister i försvaret efter en svängig historia som Brentford ändå till slut kunde vinna med 3–2. Med andra tror jag att chanser kommer det finnas gott om för Liverpool, men det gäller att vara vaksamma bakåt mot ett kvickt anfall.

Jag förväntar mig en matchbild där bortalaget kommer fokusera på försvarsspelet och försöka kontra på framför allt Mbeumo. För Liverpool kommer det handla om att bryta ner ett lågt försvar, något man inte lyckades med mot Luton förra helgen. Det gäller att anfallet sätter sina chanser och att mittfältet bidrar med kreativitet bakom. Detta i kombination med ett påkopplat försvar så ska tre poäng hämtas på Merseyside imorgon.

På Liverpools skadelista hittar vi Thiago, Andrew Robertson, Stefan Bajcetic och Curtis Jones. Alexis Mac Allister är avstängd efter för många gula kort. Virgil van Dijk missade matchen mot Toulouse med sjukdom men ska vara disponibel imorgon. Även Ryan Gravenberch missade mötet mot fransmännen, men Klopp hoppas att mittfältaren ska kunna finnas med. Gästernas skadelista är fylld med Mikkel Damsgaard, Josh Dasilva, Rico Henry, Aaron Hickey och Kevin Shade. Keane Lewis-Potter och Shandon Baptiste är tveksamma.

Vad? Liverpool - Brentford i omgång 12 av Premier League

Vart? Anfield

När? 15.00, söndag

Kanal? Viasat/Viaplay

TV: Liverpool föll tungt mot Toulouse
 

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-11-11 20:38:00
Author

Fler artiklar om Liverpool