Lagbanner
Anfield, 2021-02-03 21:15

Liverpool - Brighton

Inför: Liverpool - Brighton & Hove Albion

Inför: Liverpool - Brighton & Hove Albion

Ett Liverpool som har hittat tillbaka till formen gästas av Graham Potters Brighton

Imorgon kväll är Liverpool tillbaka Anfield efter två minst sagt lyckades vistelser i huvudstaden. Liverpool ser ut att ha hittat tillbaka till vinnarspåret och gästas imorgon utav Graham Potters Brighton. Om morgondagens gäster har underpresterat denna säsong eller om det bara var svensk media som pumpade upp förväntningarna lite väl mycket är en analys som var och en för sig får göra. Men faktum är att Brighton inför mötet är placerade precis ovanför nedflyttningsstrecket, så imorgon har Liverpool en god chans att lägga en grund för en ny hemmasvit.

Brighton må vara indragna i en bottenstrid, men dom har ändå en ganska bra marginal ner till lagen under strecket. Med tanke på att samtliga lag på nedflyttningsplats har gått så pass trögt under säsongens första halva så måste nog Brightons 17:e-placering ses som relativt säker mark, 7 poäng ner till Fulham under strecket. Frågan är ifall det blir någon bottenstrid i Premier League denna säsong överhuvudtaget.

Inför säsongen var ju faktiskt Brighton ett lag som dom flesta med entusiasm inom engelsk fotboll hade ganska höga förväntningar om. Tankarna var att Graham Potter skulle få ut mer av sina spelglada idéer på plan, och att nytillskott som exempelvis Adam Lallana skulle få agera språkrör för hans filosofi. Med en stjärnback i Ben White tillbaka från sin låneperiod i Leeds, med ett växande superlöfte i Tariq Lamptey och med en spelskicklig bosman-värvning från Liverpool såg förutsättningarna bra ut för Potter att få ytterligare några pusselbitar att falla på plats. Det är svårt att kartlägga vad det är som har gått snett för The Seagulls, om det är rent spelmässigt eller om det är ett enormt oflyt är en fråga värd att lyfta (vi minns deras match mot United). Brighton kommer här senast ifrån en hemmavinst mot Tottenham. En match där dom faktiskt var det spelförande laget under långa perioder och vann rättvist. Har svenskfavoriten satt klubben på rätt kurs?

Liverpool hade en tung period runt jul och nyår. En svacka som faktiskt höll sig kvar en bra bit in på det nya året. Med risk för att ”jinxa” skriver jag det som alla Liverpool-supportrar tänker - nu ser det ut att vända. Det är inte för dom sex inkasserade poängen som jag får den känslan. Det är för att jag äntligen känner igen mitt lag igen. Det som var som bortblåst under på tok för många matcher under slutet av december och större delen av januari är tillbaka. Det som är tillbaka kan sammanfattas med två ord. Effektiviteten och spelrytmen.

Äntligen har vi fått våra defensiva förstärkningar i mittbackarna Ben Davies och Ozan Kabak. Jag förväntar mig inte att någon av dom är med i matchtruppen imorgon. Jag skulle bli förvånad om inte Henderson och Phillips återigen bildar mittlås. Jag tror dessutom att Milner vilas och att Curtis Jones tar plats på innermittfältet bredvid Thiago och Wijnaldum. Att Origi skulle starta igen känns osannolikt, imorgon bör Firmino ta rollen som nia. Shaqiri gjorde det bra mot West Ham, och lär vikariera för Mané även imorgon. Brighton är på pappret med sin spelidé den typen av lag som Liverpool så ofta har brutit ner totalt. Får dom röda ordning på press-spelet imorgon så kommer dom att vinna komfortabelt.

Vad? Liverpool - Brighton i Premier Leagues 22:a omgång.

Var?  Anfield, Liverpool

När? 21.15 på onsdag

Kanal? V Sport Premium

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-02-03 02:21:00
Author

Fler artiklar om Liverpool