Lagbanner
Anfield, 2022-10-01 16:00

Liverpool - Brighton

Inför: Liverpool - Brighton & Hove Albion

Inför: Liverpool - Brighton & Hove Albion

Efter vad som känts som en evighet så är det äntligen dags för mer Premier League-fotboll. För Liverpools del väntar det numera Graham Potter-lösa Brighton & Hove Albion som gästar Anfield på lördagen.

13 september var senast Liverpool spelade fotboll, då mot Ajax i Champions League. 3 september var senast man spelade i Premier League. Den brittiska drottningens död i kombination med ett, som vanligt, evighetslångt landslagsuppehåll är anledningarna till denna väldigt, väldigt långa väntan på att få se Liverpool igen. Förhoppningsvis har den långa vilan från klubblagsfotbollen gjort spelarna gott och att de är hungriga på att få fart på Premier League-säsongen.

Liverpool har som vanligt haft många spelare ute på landslagsspel. Den spelares namn som florerat mest på sociala medier är Trent Alexander-Arnold, av den anledningen att han inte fick spela en enda minut, och dessutom helt lämnades utanför truppen i Englands match mot Tyskland. I och med att England dessutom varit riktigt svaga i Nations League, framför allt offensivt, så har det lyfts fram extra många frågetecken kring hur det går att peta en av de mest kreativa spelarna i dagens fotboll. Förhoppningsvis lämnar detta en känsla hos Trent av att vilja bevisa något, och att motivationen därmed är på topp. Är ju ett VM runt hörnet som såklart högerbacken vill följa med till.

Annat nämnvärt från landslagsuppehållet är att Mohamed Salah hittade nätet två gånger mot Niger, Virgil van Dijk nickade Nederländerna till Nations League-slutspelet samt att Darwin Nunez och Diogo Jota också hittade nätet för sina länder. Samtliga spelare är mer än välkommet med en extra självförtroende-boost inför återstarten av Premier League. Av våra brassar så fick Alisson spela båda Brasiliens matcher medan Fabinho fick mer begränsat med speltid och Bobby Firmino fick se matcherna från avbytarbänken.

Och det är såklart inte bara Liverpool som har haft spelledigt en längre tid. Morgondagens motståndare har inte spelat fotboll sedan den 4 september och sedan dess har det hänt saker i klubben. Sedan 5–2-vinsten senast mot Leicester har som bekant Graham Potter valt att testa vingarna i ett topplag i Premier League och skrivit på för Chelsea. Tagit över har den italienska tränaren Roberto De Zerbi gjort, som senast kommer från Shakhtar Donetsk och som innan det gjorde ett gäng bra säsonger som tränare för Sassuolo. En tränare som på många plan liknar Potter i sitt sätt att vilja spela fotboll och det ska bli intressant att se hur italienaren lyckas i England. Det blir minst sagt en tuff första uppgift i och med resan till Anfield. Brighton har under Potter verkligen imponerat på många med sitt offensiva och orädda sätt att spela fotboll så det är givetvis en tuff uppgift för De Zerbi att ta över.

Positiva skadebesked inför matchen är att Ibrahima Konate är tillbaka i träning och kan vara tillgänglig imorgon. Även Calvin Ramsay är tillbaka i full träning och kommer troligtvis spela med U21 för att komma i matchform. Andy Robertson förblir otillgänglig så Kostas Tsimikas lär hittas på vänsterbacken imorgon. Nunez, Luis Diaz och Jota kom alla tillbaka sent från uppehållet så vi får se hur mycket minuter de får. Hos gästerna är Liverpool-bekanta Adam Lallana otillgänglig tillsammans med Jakub Moder, samt att Enock Mwepu är tveksam till spel.

Jag brukar verkligen inte gilla mötena med ”fiskmåsarna” då som nämnt ovan, alltid varit ett lag som spelat fin fotboll och visat noll hänsyn mot topplagen. Inför imorgon känns det väldigt ovisst i och med en ny tränare i Brighton och ett Liverpool som vi alla vet ännu inte riktigt kommit i gång i Premier League. Med det sagt så tror jag ändå på att hemmalaget segrar imorgon. Många nyckelspelare i Liverpool har gjort ett bra landslagsuppehåll samtidigt som De Zerbi endast hunnit med ett par träningspass med sitt nya lag. En vinst här och Liverpool tar med sig ytterligare självförtroende inför ett tufft spelschema med matcher mot bland annat Arsenal och Manchester City.

Vad? Liverpool - Brighton & Hove Albion i omgång 9 av Premier League

Var? Anfield

När? 16.00, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-09-30 16:06:00
Author

Fler artiklar om Liverpool