Lagbanner
Inför: Liverpool - Cardiff City

Inför: Liverpool - Cardiff City

Efter ett kortare landslagsuppehåll är Liverpool tillbaka på planen igen när man under söndagen gästas av Cardiff City i FA-cupens fjärde omgång.  

I och med Liverpools 4-1 seger hemma på Anfield mot League One-klubben Shrewsbury Town, en match där brasseduon Fabinho och Roberto Firmino samt ungdomstalangen Kaide Gordon ”målade”, kunde "The Reds" avancera till FA-cupens fjärde omgång. Förra årets framfart i FA-cupen blev inte längre än till just fjärde omgången, där de sjufaldiga FA cup-mästarna blev utslagna av rivalerna Manchester United. Det går absolut att argumentera för att Liverpool drog en mer gynnsam lott i årets upplaga av FA-cupens fjärde omgång, där Championship-klubben Cardiff City väntar. Däremot bör motståndare från de lägre divisionerna aldrig underskattas, det finns en anledning till att uttrycket "the Magic of the Cup" är så populärt och med rätta kan användas gång på gång. 

 Liverpool kommer senast från en svängig och underhållande batalj mot Crystal Palace i huvudstaden London, en tillställning som bortalaget gick segrande ur med siffrorna 1-3. Sedan dess har spridningen bland Liverpools spelare när det gäller lokalisering och aktivitet varit mycket stor. Vissa spelare har fått en välförtjänt semester att kunna ladda batterierna efter en tuff och intensiv vinterperiod. Några i spelartruppen har spelat VM-kval matcher för sina respektive nationer och Harvey Elliott passade på att briljera i en U-23 match i Kirkby i syfte att bygga upp lite matchtempo inför sin efterlängtade återkomst. Sadio Mane och Mohamed Salah befinner sig fortfarande i Kamerun för att spela AFCON, en turnering där det under veckan stod klart att de bägge Liverpoolspelarna kommer delta i finalen då Egypten möter Senegal. I och med att finalen spelas på söndagen är dessa två inte tillgängliga för spel mot Cardiff.

 Utöver AFCON-finalisternas frånvaro, är Liverpool rejält stärkta på spelarfronten i jämförelse med vad klubben befann sig för bara några veckor sedan. Det här beror bland annat på att Luis Diaz, nyförvärvet från Porto, har anslutit och kunde redan under fredagen fångas på bilder med träningskläder. Med tanke på Sadio Mane och Mohamed Salahs frånvaro, är det nog inte omöjligt att vi får se colombianen göra sitt första framträdande i Liverpooltröjan under söndagen, åtminstone några minuter. Dessutom har mittfältaren och landslagskaptenen Naby Keita återvänt från Afrikanska mästerskapen, där Guinea åkte ut redan i åttondelsfinalen, en match Liverpoolspelaren dessvärre missade p g a avstängning. Jurgen Klopp nämnde även under presskonferensen att Harvey Elliot kommer finnas med i matchtruppen. Han meddelade även att Thiago och Divock Origi är i lagträning, även om besked om ett eventuellt matchdeltagande inte var lika tydligt som i den unge engelsmannens fall.

 Bortalagets status då? Jo, klubben från Wales parkerar för närvarande på plats 20 av 24 lag i Championship, 9 poäng ifrån nedflyttning. Steve Morrisons mannar avancerade till den fjärde omgången av FA-cupen genom att  besegra Preston North end, efter ett sent avgörande i förlängning. Till skillnad från Liverpool har Cardiff City inte haft något speluppehåll under den senaste tiden. Championship har fortsatt att vara i rullning och klubben kommer senast från en 1-0 seger mot Barnsley i onsdags. 

 När det vankas match mot Cardiff City i cupsammanhang förs nog tankarna för många Liverpoolsupportar till ligacupfinalen på Wembley mot just Cardiff City. Matchen utspelade sig 2012 och "The Reds" kunde ta hem pokalen efter att vunnit på straffar i en match som slutade 2-2 efter att 120 minuter plus tillägg hade spelats. Förhoppningsvis blir det återigen glada miner hos Liverpoolfansen efter att domaren blåst av söndagens drabbning.

Vad? Liverpool - Cardiff City i FA cupens fjärde omgång.
Var? Anfield.
När? 13:00, Söndag.
Kanal? Viasat Sport premium/Viaplay

Källor: liverpoolfc.com, cardiffcityfc.co.uk, tvmatchen.nu
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-02-05 18:58:00
Author

Fler artiklar om Liverpool