Lagbanner
Anfield, 2021-08-28 18:30

Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool - Chelsea

5-0 i målskillnad, sex poäng och öppnade målkonton hos superstjärnorna. Det är två lag som fått bästa möjliga inledning på säsongen som ställs mot varandra på Anfield imorgon kväll.

Formstarkt, ja. Thomas Tuchels regerande Europamästare sparkade igång ligasäsongen genom att städa av Patrick Vieras Crystal Palace med 3-0 hemma på The Bridge. En insats som följdes upp av imponerande 2-0 borta mot Arsenal. Romelu Lukaku var tillbaka i kungsblått efter ett par år ute på drift och hade precis lika kul med Gunners backlinje som fotbollstwitter förutspådde när startelvorna släpptes timmen innan avspark. 

De där två säsongerna nere i Italien har sannerligen gjort gott för Lukaku som lämnade England som en misslyckad Man U-värvning som givit styvmoderlig bollbehandling ett ansikte. Han kommer tillbaka som en anfallare från den allra högsta hyllan och jag har en känsla av att hans hyllade återkomst bara var en försmak på vad vi kommer att se från honom resten av säsongen. 

Lukakus öppnade målkonto är inte det enda Chelsea tar med sig från matchen mot Arsenal. 2-0-viktorian var ett 90 minuter långt statement där unga spelare som Reece James, Mason Mount och Kai Havertz visade att London är blått och förmodligen kommer fortsätta vara det en ganska lång tid framöver. 

Liverpool då? Jo, de röda har också börjat starkt med 5-0 på sina två inledande ligamatcher. Lite beskedligare motstånd i Norwich och Burnley ska sägas men Liverpool har sett ut som sitt gamla jag igen med ett ordinarie mittbackspar, en Trent Alexander-Arnold i form ute till höger och en målfarlig fronttrio. Lägg där till 18-årige Harvey Elliott som fick starta till stora applåder senast och som redan nu verkar vara redo att slåss om en plats i startelvan och du har ett lag i bra form som kommer in i sitt första stora test imorgon kväll. 

Vad? Liverpool - Chelsea i Premier Leagues tredje omgång 

Var? Anfield, Liverpool 

När? 18.30, på lördag 

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-08-27 20:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool