Lagbanner
Anfield, 2023-01-21 13:30

Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool - Chelsea

Inför: Liverpool - Chelsea

Ett formsvagt Liverpool tar emot ett formsvagt Chelsea i omgång 21 av Premier League.

Så sent som under fjolårssäsongens andra halva så var det två formstarka lag som spelade sig till varsina finalplatser i dom bägge inhemska cuperna i England. Väl där så var det två tyska fotbollshjärnor som spelade schack mot varandra i totalt 240 mållösa minuter på Wembley Stadium. Liverpool gick vinnande ur bägge finalerna efter straffdrama och eftersmaken var att det var två oerhört jämna lag som gjorde upp i dessa två matcher. Bortsett från finalmatcherna så kryssade även Liverpool och Chelsea mot varandra två gånger i ligaspelet under säsongen 2021/22.

Nu är det dags igen för dom röda och blå att ställas mot varandra – detta när Chelsea gästar Anfield i omgångens första tillställning. Det som var ett toppmöte under förra säsongen är en kamp i mittenskiktet under morgondagen. Nian och tian i tabellen möter varandra. Bägge lagen står i skrivande stund på 28 inkasserade poäng. 10 poäng upp till Newcastle på den eftertraktade fjärdeplatsen. 13 poäng ner till West Ham på den fruktade nedflyttningsplaceringen.

Det är två stjärnspäckade, men också synligt sönderkörda trupper – som inte kan leverera godkända resultat längre. En tysk sitter kvar vid rodret, den andra har fått lämna sitt uppdrag. En före detta Allsvensk tränare har fått förtroendet att sätta den blåa London-skutan på kurs, utan att det har gett några vidare resultat.


Graham Potter har haft en tuff start i Chelsea.

Det finns egentligen så mycket att skriva. Det känns som allting redan har blivit sagt på diverse forum. I förra omgången av Premier League så blev vi förödmjukande sönderspelat av ett Brighton nere på sydkusten. Det var en ny botten. Vi tog oss vidare i FA-cupen, via ett omspel, mot Wolverhampton. Spontant så känns det inte som att det finns speciellt mycket att hämta i det. Det är tydligt att det finns strukturella brister i det nuvarande truppbygget. Förhoppningsvis så kommer den dag då det börjar ske förändringar på den fronten. Under tiden som vi supportrar väntar så kommer jag bara blunda och hoppas på det bästa.

Vad? Liverpool - Chelsea i omgång 21 av Premier League.

Plats? Anfield, Liverpool.

När? Lördag 13.30

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2023-01-20 22:16:38
Author

Fler artiklar om Liverpool