Lagbanner
Inför: Liverpool-Fulham

Inför: Liverpool-Fulham

Första mötet av ligacupsemifinalerna går av stapeln då Liverpool tar emot Fulham på onsdagskvällen.

Liverpool har på vägen till ligacupsemifinalen slagit ut Leicester, Bournemouth och West Ham. Londonlaget har i sin tur tagit sig vidare efter straffläggningar mot Tottenham och Everton, samt segrar mot Norwich och Ipswich. I ligaspelet ligger Liverpool i topp medan Fulham återfinns på 13:e plats. När lagen möttes sinsemellan i ligan i början av december vann Liverpool med 4-3 i en ytterst märklig match.

Precis som Liverpool nu tappat några spelare på landslagsuppdrag (Salah och Endo) så har även Fulham blivit av med tre spelare till afrikanska mästerskapen i form av Calvin Bassey, Alex Iwobi och Fodé Ballo-Touré. På Londonlagets skadelista finns även Tim Ream och Adama Traoré.

Förutom Salahs och Endos frånvaro så saknar Liverpool också flera spelare på grund av skador. Just nu finns det hyfsad uppbackning men skulle ytterligare några pjäser gå sönder så vore läget riktigt kritiskt. Van Dijk som var sjuk i helgen borde dock kunna bli tillgänglig till denna match. Hittills har ligacupmatcherna avverkats med stor rotation men när vi nu är framme i semifinal finns det ingen anledning att spara på krutet, speciellt med tanke på att det efter denna match väntar ett uppehåll på elva dagar till nästa match. Liverpool möter Bournemouth borta då och tre dagar senare väntar semifinalreturen.

Den stora frågan blir om Klopp väljer att spela Kelleher eller Alisson? Irländaren har inte övertygat då han fått chansen denna säsong men brukar ändå få Klopps förtroende i dessa matcher. För Fulhams del pratar tränaren Marco Silva om chansen att ta sig till Wembley samtidigt som han poängterar betydelsen av att det är två matcher som ska spelas och att man måste få med sig ett bra resultatet från första matchen för att ge sig chansen i returen. Värt att nämna är också att VAR endast kommer att användas i finalen av ligacupen.

Ligacupsemifinaler har Liverpool spelat otaliga gånger i historien. Senast det begav sig för två år sedan besegrades Arsenal då Liverpool avancerade till finalen som man sedan också vann. Fulham har däremot faktiskt aldrig nått så här långt i denna turnering och har nu chansen att skriva historia. När lagen stött på varandra i ligacupspel under årens lopp ger statistiken dock inte särskilt mycket hopp för Fulhams del eftersom Liverpool avancerat samtliga fem gånger. 1986 vann Liverpool till exempel med tvåsiffrigt hemma på Anfield.

Vad? Liverpool - Fulham, första mötet av semifinal i ligacupen
Var? Anfield
När? Onsdag 21:00
Kanal? Viaplay, V Sport Premium

Källor: lfchistory.net, fulhamfc.com
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2024-01-09 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool