Lagbanner
Inför: Liverpool - Inter

Inför: Liverpool - Inter

Liverpool fick sett till matchbilden inte helt rättvist med sig 2-0 från Milano i första åttondelsmötet med Inter. Nu väntar elektrisk stämning och strålkastarljus när dubbelmötet avgörs på Anfield imorgon kväll.

Inter stod för en stark insats i mötet på Giuseppe Meazza. Nerazzurri växte in i matchen och kontrollerade matchbilden efter paus. Liverpool var inte utspelade, men tillbakatryckta, därför kom gästernas två sena mål som en käftsmäll för Inter som nu ställs inför en av fotbollseuropas allra tuffaste uppgifter; att åka till Anfield och inte bara få med sig ett resultat - de måste vinna. 

Simone Inzaghis manskap kommer senast från en 5-0-seger hemma mot ligajumbon Salernitana. Men dessförinnan har de faktiskt ett gäng tuffa resultat. Vinsten mot Salerno-laget var deras första på sex matcher och välbehövlig i toppstriden i Serie A som är, minst sagt, tät. 
 

Toppstriden i Serie A
# Lag Matcher  +/– Poäng
1. Milan  28 25 60
2. Inter  27 38 58
3. Napoli 28 29 57
4.  Juventus  28 17 53

Gästerna kommer till Merseyside med en helt skadefri trupp. Kroatiske yttern Ivan Perisic missade matchen i fredags med en muskelskada men ska vara tillgänglig till i morgon, enligt Inzaghi. Enda spelarna som kommer att missa drabbningen är Nicolo Barella som har en match kvar på sin avstängning efter det röda kortet mot Real Madrid i sista gruppspelsmatchen och Aleksandar Kolarov som inte är registrerad i UEFA-truppen. 

På frågan hur mycket Inter tror på ett avancemang trots det tuffa utgångsläget svarade Simone Inzaghi så här tidigare idag: 

– Resultatet från den första matchen var tufft för oss för vi spelade väldigt bra. Det kommer att bli extremt svårt på Anfield mot ett av de bästa lagen i Europa men vår motivation är skyhög.

– Vi startar matchen i ett enormt underläge och självklart skulle ett mål i första halvlek göras en stor skillnad. Det kommer att bli svårt men vi har haft tre dagar att förbereda oss. Killarna är fokuserade och vet vad som gäller. Liverpool är ett av Europas bästa lag och de är ännu tuffare att slå på deras hemmaplan. 


Roberto Firmino blev matchhjälte för de röda på Giuseppe Meazza. 

För Liverpools del har det varit idel segrar sedan tvånollan i Milano för några veckor sedan. Man inkasserade säsongens första titel i och med straffsegern mot Chelsea i ligacupfinalen och säkrade avancemang i FA-cupen efter att ha besegrat Norwich. Det mesta går Liverpools väg just nu helt enkelt. 

Tre spelare - Roberto Firmino (muskelskada), Thiago Alcantara (lårskada) och Joël Matip (sjukdom) - missade helgens 1-0-seger hemma mot West Ham. Trion kommer att testas inför matchen imorgon, men verkar alla vara på bättringsvägen, av Jürgen Klopps citat från dagens presskonferens att döma. 

Klopp ja. Anfield har blivit ett fort under Jürgen Klopp. Tysken har bara förlorat en hemmamatch i ett slutspel i Europa (2-3 mot Atlético de Madrid 2020) och är ansvarig för några av klubbens mest klassiska Europacupkvällar. Återstår att se om det blir en till i morgon kväll. 
 
Jürgen Klopp i Europaslutspel på Anfield
Datum  Resultat Motstånd  Stadion  Turnering
25 februari 2016 1-0 Augsburg  Anfield Europa League (32-delsfinal)
10 mars 2016 2-0 Manchester United  Anfield Europa League (åttondelsfinal)
14 april 2016  4-3 Borussia Dortmund  Anfield Europa League (kvartsfinal)
5 maj 2016 3-0  Villarreal  Anfield Europa League (semifinal) 
6 mars 2018 0-0 Porto  Anfield Champions League (åttondelsfinal) 
4 april 2018 3-0 Manchester City  Anfield Champions League (kvartsfinal) 
24 april 2018  5-2  Roma  Anfield Champions League (semifinal) 
19 februari 2019 0-0 Bayern München  Anfield Champions League (åttondelsfinal) 
9 april 2019  2-0  Porto  Anfield Champions League (kvartsfinal) 
7 maj 2019  4-0 Barcelona  Anfield Champions League (semifinal) 
11 mars 2020 2-3  Atlético de Madrid  Anfield Champions League (åttondelsfinal) 
14 aprol 2021 0-0  Real Madrid  Anfield Champions League (kvartsfinal) 
Källa: lfchistory.net 

Vad? Liverpool - Inter i Champions League-åttondelens andra möte av två

Var? Anfield, Liverpool 

När? 21.00, på tisdag

Kanal? CMore

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-03-07 18:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool