Lagbanner
Inför: Liverpool – LASK Linz

Inför: Liverpool – LASK Linz

Liverpool har möjligheten att säkra avancemanget i Europa League när österrikiska LASK Linz gästar Anfield på torsdagen.

Möjligheten fanns redan i förra omgången när Liverpool gästade Toulouse i Frankrike. En svag defensiv insats och ett tveksamt bortdömt mål i slutsekunderna gör dock att jobbet ännu måste göras imorgon.

Och det går inte att se något annat utfall än att Liverpool efter imorgon säkrat slutspelsplatsen och därmed kan lufta fritt i sista omgången om några veckor. Allt annat hade varit en chock, en chock jag gärna slipper.

Liverpool har tagit stora kliv i jämförelse med fjolårets bottennapp. Fotbollen som spelas ser mycket bättre ut och det har återspeglats i bra resultat och en god poängskörd. I helgen vankades det stormöte mot Manchester City, en match där inget av lagen bjöd på en bländande fotboll och där det oavgjorda resultatet kändes rättvist. En styrka i sig att inte göra sin bästa match för säsongen men ändå lämna ett bortamöte mot regerande mästarna med poäng.

Morgondagens österrikiska motstånd infinner sig på en tredjeplats i den ligan och har en formkurva börjat peka uppåt. Man tog även säsongens första poäng i Europaspelet i förra omgången mot belgarna Royale Union Saint-Gilloise. Därmed finns det ännu en chans LASK att ta sig vidare till slutspelet, om än en väldigt liten chans. Trepoäng är ett måste mot Liverpool samtidigt som Toulouse måste tappa poäng mot Union SG, om det lilla, lilla hoppet ska leva vidare om en slutspelsplats.

Som vanligt i Europaspelet förväntar jag mig en roterad elva för Liverpool. Caoimhin Kelleher är given mellan stolparna, desto mer efter Alissons skada. I övrigt kan jag tänka mig att spelare som Joe Gomez, Ibrahima Konate, Wataru Endo, Jarell Quansah och Ben Doak med flera lär får speltid.

På skadelistan för Liverpools del finns redan nämna Alisson tillsammans med Thiago, Andy Robertson, Stefan Bajcetic och Diogo Jota, som likt Alisson skadade sig mot City och lär bli borta ett tag. LASK kommer till spel med en hyfsat skadefri trupp där endast ett par långtidsskadade spelare saknas.

Vad? Liverpool – LASK Linz i omgång 5 av Europa Leagues gruppspel

Vart? Anfield

När?  21.00, torsdag

Kanal? Viaplay

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-11-29 19:43:00
Author

Fler artiklar om Liverpool