Lagbanner
Anfield, 2022-02-10 20:45

Liverpool - Leicester

Inför: Liverpool - Leicester City

Inför: Liverpool - Leicester City

Efter vinst i ligacupen och förlust i bortamötet i ligan är det dags för Liverpool att möta Leicester City för tredje och sista gången den här säsongen.

Senaste mötet mellan lagen var det i ligan på King Power Stadium. Liverpool hade fått sin Boxing Day-match mot Leeds uppskjuten och kom utvilade till mötet den 28 december medan Leicester hade spelat bara 48 timmar tidigare. Perfekta förutsättningar för Liverpoolseger tänkte de flesta, men vilan hade tydligen gjort mer skada än nytta och Foxes krigade till sig en 1-0-seger efter storspel från Kasper Schmeichel. 

Sedan dess har lagen gått åt diametralt motsatt håll. Liverpool är obesegrade sedan dess, medan Leicester inte har en ligaseger år 2022. Man är i en formsvacka och Brendan Rodgers har börjat ifrågasättas. I nuläget är man placerade i mitten av tabellen och är utslagna i både ligacupen och FA-cupen - den senare efter en tuff 1-4-förlust mot rivalerna Nottingham Forest i söndags. 

I bortalaget saknas veteranerna Jamie Vardy och Jonny Evans, båda till följd av hamstringsskador. Vidare fortsätter mittbacken Wesley Fofana - som missat nästan hela säsongen med en vadbensskada - sin rehabilitering. 

Läget i Liverpool då? Väldigt bra av resultaten att döma. Reds har med sju pinnar på tre ligamatcher och säkrad finalplats i ligacupen klarat sig utmärkt medan superstjärnorna Sadio Mané och Mohamed Salah varit iväg på afrikanska mästerskapen. Duon ställdes mot varandra i finalen där Manés Senegal drog det längsta strået och spelade hem landets första titel. Klart är att Mané kommer att missa Leicester-matchen, men Salah kan absolut komma att starta. 

Vidare har man fått in Luis Díaz från Porto till anfallet. Colombianen gjorde sitt första inhopp i söndags mot Cardiff och bjöd på småglimtar av vad supportrarna kan förvänta sig av honom. Största snackisen från söndagens seger var dock Harvey Elliott som var tillbaka efter en längre skadefrånvaro och gjorde mål direkt. Engelsmannen uppträdde som att han inte missat en minut av säsongen och klev in och visade kvalité direkt. Start på torsdag kanske är lite tidigt men klart står att vi kommer att se en hel del av honom i vår. 

Vad? Liverpool - Leicester City i Premier Leagues 24:e omgång

Var? Anfield, Liverpool 

När? 20.45, på torsdag 

Kanal? V Sport Premium/Viaplay

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-02-09 11:11:00
Author

Fler artiklar om Liverpool