Lagbanner
Anfield, 2021-02-07 17:30

Liverpool - Manchester C

Inför: Liverpool - Manchester City

Inför: Liverpool - Manchester City

Ödesmöte för hemmalaget på Anfield när serieledande Manchester City kommer på besök med möjligheten att rycka ordentligt i tabelltoppen.

3-1 borta mot Spurs och 3-1 borta mot Hammers. Naiv som jag är trodde jag att Liverpool äntligen hade lyckats klättra upp ur det djupa och mörka hål som varit i princip hela januari månad. Men icke. De dubbla trepoängarna nere i London följdes upp av ett riktigt bottennapp i form av en håglös 0-1-förlust hemma mot Graham Potters fiskmåsar från Brighton

Imorgon väntar ett säsongsdefinierande möte hemma mot serieledande Manchester City som verkar gå igenom någon form av andra andning under manager Pep Guardiola. Känslan var ju länge att Pep hade börjat tröttna på City-projektet och kanske till och med gjorde sin sista säsong på Estlands. Kontraktsförlängningen i november kom som en överraskning i alla fall för undertecknad och nu känns han lika engagerad som under titelsäsongerna för ett par år sedan. 

Peps ökade engagemang har också gett utslag i tabellen. Manchester City har, efter att ha fått ett gäng matcher uppskjutna, legat lite i under radarn och sakta stigit i tabellen i takt med att de vunnit sina hängmatcher. Nu toppar de densamma och har sju poäng ned till regerande mästarna (och på förhand största konkurrenterna) Liverpool med en match mindre spelad. Tidigt, jag vet, men tre ljusblå poäng i morgon eftermiddag skulle således kunna hänga av Liverpool i titelracet redan nu, speciellt om Reds skadebekymmer fortsätter att ge utslag i tabellen. 


Ruben Dias har varit en av Citys bästa spelare såhär långt. 

Som vanligt de senaste säsongerna så är det Kevin De Bruyne som bär laget offensivt. Belgaren med en Indiana Jones-piska till högerfot har spelat fram till tio mål, själv slagit in tre och fortsätter att vara Premier Leagues bästa spelare. Olyckligt nog för gästerna så kommer man till Anfield utan nummer sjutton, som fortfarande återhämtar sig efter hamstringskadan han ådrog sig i slutet av januari. Bakåt har man gjort en riktig kanonvärvning, nästan Virgil van Dijk-esc, i portugisen Ruben Dias som bildar ett av Europas stabilaste mittlås bredvid John Stones som är bra igen helt plötsligt. Citizens har släppt in överlägset minst mål i ligan och har äntligen fått bukt med den försvarsproblematik man brottats med sedan Vincent Kompany lämnade efter senaste ligatiteln 2019. 

Tuffast möjliga uppgift, med andra ord. Men tar man en titt på historiken så talar en hel del för att Reds lyckas ta åtminstone en pinne. Liverpool har nämligen inte förlorat mot Manchester City hemma på Anfield på nästan arton år, den 3 maj 2003 för att vara exakt. 

Vad? Liverpool - Manchester City i Premier Leagues 23:e omgång 

Var? Anfield, Liverpool 

När? 17.30, på söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 



Källor: Forza, lfchistory.net, Premier League 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-02-06 16:14:00
Author

Fler artiklar om Liverpool