Lagbanner
Anfield, 2022-10-16 17:30

Liverpool - Manchester C

Inför: Liverpool - Manchester City

Inför: Liverpool - Manchester City

Tungviktsmöte väntar på Anfield. I ena hörnet har vi ett lag som flyger med spelare i toppform. I andra hörnet hittar vi ett sargat motstånd som underpresterar.

I slutet av juli vann Liverpool med 3–1 i Community Shield mot Manchester City. Känslan var att det här är två jämnbra lag som återigen kommer att slåss mot varandra i tabelltoppen av Premier League. Riktigt så har det inte blivit.

Liverpool som vi vet haltar rejält, framför allt i ligaspelet. Endast tio inspelade poäng efter åtta omgångar och i nuläget 14 poäng bakom serieledarna Arsenal. Det har helt enkelt inte sett bra ut och det är numer en kamp om topp fyra för The Reds. I veckans Champions League möte med Rangers blev slutresultatet hela 7–1. Men trots denna kross så är inte känslan att Liverpool är tillbaka till sitt bästa jag. Första halvlek var rentav dålig. Sen spelade laget upp sig i andra och när väl ledningsmålet kom så blev det rejäl ketchupeffekt. Roberto Firmino fortsätter vara vår bästa spelare denna säsong, Darwin Nunez fick näta för andra matchen i rad och Mohamed Salah kom in från bänken och gjorde det snabbaste hattricket i CL:s historia. Låter ju onekligen som att det inte finns något att klaga på, men personligen så infriar inte resultatet något förtroende för att vi håller på att hitta formen.

Som jag var inne på så är det helt andra tongångar hos motståndarlaget. Manchester City är obesegrade sedan den där förlusten i Community Shield i slutet av juli. Laget ligger tvåa i Premier League och i veckan åkte man till Danmark och Köpenhamn för att säkra avancemanget i Champions League. Pep Guardiola passade på att vila några nyckelspelare så som Erling Haaland och Phil Foden och även fast matchen kanske inte riktigt blev som man tänkt sig, med missad straff, rött kort och oavgjort resultat, så blev laget klart för åttondelsfinal efter Dortmund och Sevillas kryss. Det mesta stämmer för de blåa från Manchester.

Om det inte framgått så tror jag på en oerhört tuff match för vårt kära Liverpool imorgon. Det är ju som vi alla vet försvaret som varit det största minuset för de röda i år. Virgil van Dijk, Joel Matip och Trent Alexander-Arnold har alla presterat under det vi är vana vid och Kostas Tsimikas har inte lyckats fylla Andy Robertsons skor. Samtidigt går Manchester Citys offensiv på alla cylindrar med Haaland, Foden och Kevin De Bruyne längst fram i ledet. Att Liverpools svajande försvar ska kunna stå emot detta känns väldigt osannolikt.

Mer hoppfull blir man inte när ryktena florerar kring att Ibrahima Konate är skadad igen. Fransmannen startade bredvid van Dijk mot Rangers och gjorde en bra insats. Men mittbacken syntes inte till på de träningsfoton som publicerades i veckan, vilket inte brukar vara ett gott tecken. Dock gällde detsamma för Thiago inför mötet med Arsenal, en match som spanjoren sedan startade. Så det går inte att dra några slutsatser. OM Konate dock missar matchen imorgon, hur väljer Jurgen Klopp att formera backlinjen? Joe Gomez som mittback med James Milner som högerback? Nat Phillips i mittlåset? Flyttar ner Fabinho? Oavsett konstellation känns det inte optimalt.

Det börjar bli dags att avrunda denna pessimistiska (realistiska?) införrapport, men först en titt på skadeläget. Som sagt så är Ibrahima Konate ett frågetecken. Trent Alexander-Arnolds chanser att medverka imorgon är små. Helt ute ur leken är Luis Diaz, Arthur, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain och Joel Matip. Curtis Jones ser ut att kunna finnas med på bänken. Hos motståndarna finns John Stones, Kyle Walker och Kalvin Philips på skadelistan.

Upp till Liverpool att motbevisa mig nu. UP THE F*CKING REDS!!

Vad? Liverpool – Manchester City I omgång 10 av Premier League

Var? Anfield

När? Söndag, 17.30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-10-15 15:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool