Lagbanner
Inför: Liverpool - Manchester United

Inför: Liverpool - Manchester United

The North West Derby står för dörren när Englands två mest framgångsrika lag genom tiderna drabbar samman på Anfield under tisdagskvällen.

På tal om framgångsrika lag så är det för tillfället vitt skilda världar mellan de båda klubbarna. Manchester United har egentligen sedan Sir Alex Ferguson lämnade klubben försökt hitta tillbaka till sin identitet och försökt hitta någon som varit kapabel att föra facklan vidare efter den oerhört framgångsrika skotten.

Ett väldigt svårt uppdrag med facit i hand då klubben stått för flera svaga prestationer de senaste åren och där allt för många spelare inte levt upp till de förväntningar som finns i en klubb av Uniteds dignitet.

Tittar vi då till den största rivalen Liverpool har det under de senaste säsongerna sett makalöst bra ut, bortsett från fjolårets skadegalna säsong. Förutom fem vunna titlar sedan Klopp tog över rodret under 2015 har de också spelat en ligacupfinal, en Europa League-final samt en CL-final, och utvecklingen har egentligen bara gått framåt för varje säsong.

Och den här säsongen har de röda redan lyckats vinna ligacupen och är som de flesta vet med och slåss om tre titlar till. Det är bara att sitta ner, följa med på resan och njuta över att vara Liverpoolsupporter i dessa tider.

Nog om det och åter till förutsättningarna inför morgondagens batalj.

Manchester United kommer senast från en 3-2-seger hemma mot jumbon Norwich där Cristiano Ronaldo blev tungan på vågen med sitt hattrick. Annars har laget mestadels fått utstå svidande kritik från alla håll och kanter under 2022, där den håglösa förlusten borta mot Everton nyligen kanske sticker ut mest.

I Europaspelet blev tidigare under året respass i åttondelsfinalen mot Atlético Madrid. Det var inget superfiasko i sig men det kan inte ha varit många United-anhängare som var nöjda med hur laget stod upp i returen på Old Trafford, efter att de fått med sig 1-1 från Madrid.

Svagt försvarsspel och många billiga mål i baken har kanske varit lagets största problem den här säsongen, vilket 44 mål insläppta mål på 32 matcher verkligen vittnar om. Jämför det med Manchester City som släppt in 20 mål så finns det mycket att förbättra i det bakre leden hos de röda djävlarna.

Inför tisdagens klassikermöte dras laget också med en del skadeproblem. Efter segern mot Norwich bekräftade Ralf Ragnick att mittfältsduon Fred och McTominay ser ut att saknas. Det är också högst osäkert om mittbacken Raphael Varane kommer till spel. Förutom ovan nämnda spelare är Luke Shaw, Edinson Cavani och Mason Greenwood ur spel sedan tidigare.   

*** ***

Liverpools form och momentum behöver vi väl inte gå in så mycket närmare på. Efter att ha kryssat i seriefinalen mot Manchester City på Etihad förra helgen skulle lagen till att mötas igen under lördagen i FA-cupsemifinal. I solskenet på Wembley stod de röda för en sagolik första halvlek och gick till pausvila med en 3-0-ledning. En något för avslappnad andra halvlek gjorde att matchen blev onödigt spännande in i det sista, men Liverpool kunde hålla ut och avancera vidare till sin första FA-cupfinal på tio år.

Det var framför allt mycket glädjande att se de fantastiska prestationerna från Thiago och Mané som fått utså lite kritik under säsongen. Förhoppningsvis kan de fortsätta på den inslagna vägen även mot Manchester United.

Inga nya skador finns att rapportera om vilket betyder att alla spelare är tillgängliga och redo inför ett möte som kanske inte är lika hett och upphaussat som förr i tiden, men som fortfarande är det största rivalmötet i engelsk fotboll.

Tittar vi tillbaka till de senaste mötena lagen emellan så kommer Liverpool från två storsegrar där de gjort nio mål framåt. Får vi se något liknande igen under Anfields strålkastare i morgon kväll?     

Vad? Liverpool - Manchester United, Premier League

Plats? Anfield

När? Tisdag, 21.00


Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-04-18 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool