Lagbanner
Anfield, 2021-04-24 13:30

Liverpool - Newcastle

Inför: Liverpool - Newcastle

Inför: Liverpool - Newcastle

Senast Liverpool spelade ligafotboll på Anfield tog man en förlösande seger mot Aston Villa. En seger som bröt en svit på åtta raka hemmamatcher utan vinst. Nu står Newcastle som motstånd och man siktar på andra raka ligasegern på hemmagräs.

Liverpool är tillbaka på Anfield och som motståndare står Steve Bruces svartvitrandiga mannar från norra England. The Reds kommer senaste från en drabbning mot Leeds där lagen fick dela på poängen. Klopps mannar bjöd i den matchen på två halvlekar med olika ansikten. Den första halvleken var laget på tårna och skapade chanser samtidigt som Leeds, förutom en bjudning från Fabinho, knappt skapade något alls. Välförtjänt var därför Sadio Manes mål i den första halvlekens slutsekunder. Den andra halvleken bjöd på något helt annat. Leeds dominerade bollinnehavet och kom till många farliga lägen. Liverpool var otroligt ineffektiva, vilket straffade sig i den 87:e matchminuten när Diego Llorente ostört fick nicka in en rättvis kvittering. Även fast matchens betydelse till stora delar låg i skugga av nyheterna om "Super League", så var det ett tungt poängtapp för Liverpool i jakten på topp fyra.

Newcastle har på senare tid verkligen hittat formen. The Magpies var minst sagt indragna i bottenstriden, men har nu efter tre raka matcher utan förlust, varav två vinster, lyckats ta sig därifrån och är nu åtta poäng ifrån nedflyttningsstrecket. Senast mötte man ett West Ham som imponerat stort denna säsong under David Moyes. Newcastle gick in i halvtidsvila med en 2–0-ledning samt att West Hams Craig Dawson hade fått syna det röda kortet. Det såg onekligen bra ut för Newcastle, men när stekheta Jesse Lingard satte dit kvitteringen i den 80:e matchminuten såg det ut som att Steve Bruces mannar slarvat bort segern. Fram klev Arsenal-lånet Joe Willock två minuter senare och tryckte in segermålet, bara minuten efter sitt inhopp, och Steve Bruce kunde efter slutsignalen fira att man ryckt ifrån sina bottenkonkurrenter.

Senast Liverpool och Newcastle stod mot varandra var i december och matchen slutade mållöst. Det var bara tre dagar efter att Liverpool hade tappat poäng på Anfield mot West Bromwich, och det var under den här matchen i alla fall jag började ana att Klopps mannar kunde få det svårt att försvara ligaguldet. Att det sedan skulle gå så pass dåligt som det gjort efter det, hade jag däremot aldrig kunnat tro.

Jag tror att morgondagens match åtminstone kommer innehålla mål. Newcastle har sett riktigt ostabila ut bakåt, och även om Liverpool har lyst med sin ineffektivitet framför målet, så tror jag det blir svårt för Steve Bruces mannar att hålla nollan intakt. Samtidigt ser jag det inte som en omöjlighet att Newcastle lyckas få in bollen bakom Alisson, framförallt då försvaret fortsätter att blanda och ge. Vinst är ett måste för Liverpool om man vill ta en topp fyra-placering. Man har Manchester United på Old Trafford nästa helg och om man ska ha råd att tappa poäng där så får man inte skänka bort poäng till ett lag som varit hotat med nedflyttning stora delar av säsongen.

Vad? Liverpool – Newcastle i omgång 33 av Premier League

Var? Anfield

När? Lördag, 13:30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-04-23 13:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool