Lagbanner
Anfield, 2021-12-16 21:00

Liverpool - Newcastle

Inför: Liverpool - Newcastle United

Inför: Liverpool - Newcastle United

Liverpool tar emot Newcastle United på Anfield i omgång 17 av Premier League.

Jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad den här matchen betyder. Den direkta känslan är att det här en drabbning som man kolla på genom olika typer av glas och filtren eller hur man nu väljer att formulera det. Ur ett perspektiv är det en match där Liverpool med tre poäng på kontot hakar på Manchester City i toppen, men också en match där Newcastle behöver ta poäng för att kunna planera en överlevnadsstrategi. Ur ett annat perspektiv är det en fight mot saudiska regimen och en fight för mänskliga rättigheter. Newcastle som klubb har jag ingenting emot – tvärtom, jag kan uppskatta fotbollskulturen i nordöst. Problemet är att jag vill att deras ägare ska lämna Premier League, jag ser inga problem i att vi ger dom en skjuts på vägen.

Efter två matcher i följd där Liverpool behövt gräva djupt för att inkassera tre poäng så hoppas jag att vi slipper en ”nagelbitare” imorgon. Det skulle vara skönt att kunna se på match där man i halvtid inte behöver sitta och måla upp scenarier där vi går tomhänta från en match som vi egentligen relativt enkelt ska kunna vinna.

Jag skulle gissa på att Klopp ställer upp med samma elva som mot Aston Villa men där Diogo Jota går in som center i anfallslinan istället för Oxlade-Chamberlain. Utöver det så finns det en chans att Roberto Firmino finns med på bänken eftersom han har tränade med laget under gårdagen. Spelare som inte kommer finnas med i matchtruppen är Origi, Phillips, Elliott och Adrian. Även Curtis Jones lär inte finnas med.

Fun fact: Virgil van Dijk kan komma att göra sitt 150:e framträdande i den röda tröjan under morgondagen.

Det har gått tungt för Newcastle under första halvan av säsongen. Faktum är att laget tog sin första trepoängare för bara två omgångar sedan i det som under Steve Bruce tid i klubben kunde betraktas som ”brunkderbyt” mot Burnley. Nu är Bruce borta sedan ett par omgångar tillbaka, men deras frågetecken kvarstår. Eddie Howe har lyckats leda dom till säsongens första seger men jag vet inte om jag skulle påstå att situationen har ljusnat för skatorna. Sedan många år tillbaka har experter och supportrar ifrågasatt kvaliteten i truppen och när laget slutade ha ”stolpen in” vecka in och vecka ut så resulterade det i att resultaten uteblev och Bruce fick lämna. Frågan är hur mycket Howe kan göra med dom resurser han har nu? Nog förväntar sig fotbollsvärlden ett aktivt Newcastle på transfermarknaden i januari, men det är inget Klopp måste ha i åtanke inför morgonens match. Liverpool ska vinna, allt annat är ett misslyckande.

Vad? Liverpool – Newcastle i omgång 17 av Premier League.

Var? Anfield, Liverpool.

När? Torsdag, 21.00

Kanal? V Sport Premium och Viaplay.

Domare? Mike Dean.

Källa: Liverpoolfc.com
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-12-15 20:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool