Lagbanner
Anfield, 2023-10-29 15:00

Liverpool - Nottingham

Inför: Liverpool – Nottingham Forest

Inför: Liverpool – Nottingham Forest

Liverpool gästas under söndagen av den forntida storklubben Nottingham Forest. Jürgen Klopps mannar har en vecka med en derbyseger och en Europavinst i ryggen och hoppas kunna bygga vidare på den fina formen.

Efter en kanske inte så övertygande seger mot lillebror på Merseyside förra helgen så såg det desto mer självklart ut mot Toulouse i den tidiga gruppfinalen på torsdagskvällen. Därmed är det ett formstarkt Liverpool som kommer till söndagens möte mot Nottingham.

I matchen mot Toulouse mönstrade Liverpool en roterad elva där bland annat Luke Chambers fick en plats på vänsterbacken och därmed fick göra sin start i a-laget. Matchen i sig var delvis svängig men en ständigt farlig Darwin Nunez och en för dagen fläckfri Ryan Gravenberch, tillsammans med en stabil lagprestation blev för mycket för fransmännen. Även kul för Wataru Endo som fick näta sitt första mål i Liverpool-tröjan.

Nottingham har tre raka oavgjorda med sig in i matchen mot Liverpool och totalt fem raka utan seger. Det är ett Forest som under säsongsinledningen blandat och gett där fler prestationer har varit av det sämre slaget. I början av september var senast man fick smaka segerns sötma då man besegrade Chelsea i London. Laget har i dagsläget en buffert på sex poäng ner till nedflyttningsplats men behöver snart knipa några treor för att slippa att tidigt bli indragen i bottenträsket. Förhoppningsvis väntar en eventuell vändning på formkurvan till efter söndagens match.

Under förra säsongen vann lagen varsin match och lagens respektive segrar kom på hemmaplan. Matchen på Anfield blev efter en slö första halvlek en målrik historia som slutade 3–2 medan den tidigare Liverpoolspelaren Taiwo Awoniyi avgjorde i Nottingham med matchens enda mål. På söndag kommer dock Liverpool troligtvis inte behöva hålla reda på Awoniyi som missat Forests senaste två matcher med skada. I stället skiftas fokus mot Chris Wood och svenske Anthony Elanga – som kombinerade för två mål förra helgen.

För Liverpool saknas fortfarande Thiago som varit frånvarande under en lång tid. Hans landsman Stefan Bajcetic håller honom sällskap i sjukstugan tillsammans med Andrew Robertson. För bortalaget saknas redan nämnda Awoniyi, brassarna Danilo och Felipe samt Argentinas VM-hjälte Gonzalo Montiel.

Vad? Liverpool – Nottingham Forest i omgång 10 av Premier League

Vart? Anfield

När? 15.00, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-10-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool