Lagbanner
Anfield, 2021-04-14 21:00

Liverpool - Real Madrid

Inför: Liverpool - Real Madrid

Inför: Liverpool - Real Madrid

Det är dags för den andra och avgörande kvartsfinalen i Champions League-slutspelet när Real Madrid gästar Anfield under onsdagen. Marängerna har med sig en 3-1 ledning i bagaget efter en stabil insats i det första mötet i Madrid i förra veckan.

Det var en mycket svag och slö första halvlek som The Reds stod för nere i Madrid i det första mötet. Istället för att göra det Liverpool är bäst på – att spela anfallsinriktad fotboll så valde laget att agera försiktigt och tillbakadraget vilket med facit i hand inte alls gick hem. Spelarna såg inte alls tända ut och det var förvånande att se hur lätt laget spelade bort bollen till spanjorerna gång efter annan. Så får det inte se ut i en Champions League-kvartsfinal för då blir du tids nog hårt straffad, vilket de röda blev varse om två gånger om i den första halvleken. En bättre andra halvlek och ett bortamål senare gör att chansen för ett avancemang i all fall inte är helt borta.

Det var annars en match där firma Kroos - Modric dominerade mittfältet där man kan ställa sig frågande till varför Klopp valde att starta med Naby Keita istället för Thiago. Keita måste ha sett ruggigt bra ut på träning för annars är det svårt att förstå det valet. Liverpools nummer 8 gjorde ingen glad och blev utbytt redan i den första halvleken.

Alexander-Arnold hade även han en mycket jobbig match mot den otroligt kvicke och tekniske Vinicius. Brassen hade en sådan där match som han prickar in några gånger per säsong då i princip allt han ger sig på går vägen. Det gäller att Alexander-Arnold kommer in rätt i returmötet samt får ett bättre understöd av sina lagkamrater på sin kant, annars är risken att det återigen blir en jobbig match för Liverpools högerback.

Real Madrid har annars en drömvecka bakom sig med två mycket tunga segrar. Efter vinsten mot The Reds väntade ett hett El Clasicó där laget slog tillbaka Barcelona med 2-1 efter mål av Kroos och Benzema. Desto tristare nyheter för spanjorerna var att Lucas Vasquez fick utgå skadad vilket innebär att marängerna tvingas ställa upp med en i princip helt nykomponerad försvarsfyra på Anfield i morgon. Sedan tidigare saknas som bekant Sergio Ramos, Dani Carvajal och Raphaël Varane. Det är något som Liverpool förhoppningsvis kan dra nytta av.

Liverpool har också sparkat boll efter förra veckans möte då de slog tillbaka Aston Villa i ligaspelet med 2-1 i lördags på Anfield. Mohamed Salah gjorde sitt nittonde ligamål för säsongen innan Trent Alexander-Arnold avgjorde matchen på tilläggstid med ett riktigt fint skott utanför straffområdet. Skönt för Liverpools nummer 66 att efter en mindre lyckad tid få sätta dit det avgörande målet och förhoppningsvis ger det engelsmannen extra tändvätska inför returen på Anfield.

The Reds har inga nya skador att rapportera om vilket borde innebära att vi får se samma startelva som i det första mötet, bortsett från att Thiago lär gå in från start på mittfältet.

Det krävs en fantastisk insats av de röda för att försöka vända underläget och ta sig vidare till semifinal. Rent historiskt har det hänt tidigare att Liverpool vänt nästan hopplösa underlägen till avancemang. Det räcker att gå tillbaka två år i tiden till den där klassiska kvällen hemma mot Barcelona för att hoppet ska tändas något. Skillnaden då mot nu är att publiken saknas, vilket inte direkt är till någon fördel för The Reds.
En 2-0-seger i morgon räcker för att slå ut de spanska giganterna ur turneringen, vilket kommer bli otroligt svårt att lyckas med men om Liverpool kommer in tända från start, får in ett tidigt mål samt spelar den offensiva fotboll laget är förknippat med så finns chansen. Känslan är att det kommer bli en fartfylld och underhållande batalj i morgon kväll, missa inte det för allt guld i Småland!

Vad? Liverpool – Real Madrid Champions League Kvartsfinal 2:2

Var? Anfield, Liverpool

När? 21.00, onsdag

Kanal? Viasat Sport Premium    
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-04-13 14:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool