Lagbanner
Inför: Liverpool - Real Madrid

Inför: Liverpool - Real Madrid

Imorgon är det dags. Liverpool och Real Madrid ska äntligen göra upp om Ol’ Big Ears. Liverpool lämnar senare i dag John Lennon Airport för att ta sig ner till Frankrike och Paris. Här kommer Liverpoolswedens införrapport:

Liverpool tar sig imorgon an de mesta mästarna i Europa, Real Madrid och förberedelserna under de avslutande liga omgångarna har varit väldigt olika för dom båda lagen.  

Real Madrid hade redan säkrat den spanska ligatiteln inför returmötet i Champions League mot Manchester City den 8 maj och under de avslutande omgångarna har Ancelottis manskap blandat en hel del när det kommer till resultat.

En förlust i derbyt mot Atletico Madrid följdes upp med en överkörning av Levante. I de två avslutande har man kryssat mot såväl Cadiz som Real Betis, men lagen italienaren ställt på plan under de matcher har skiljt sig åt något otroligt.

Elvan som spelade 0-0 mot Betis är nog den vi kommer få se imorgon, med tillägget av David Alaba som troligen tar Nachos plats. I Real Madrid-lägret verkar det mesta vara lugnt när det kommer till skador och den egentliga enda problematiken som funnits har varit supportrarna och en viss skyttekungs frustration över att Kylian Mbappe inte ansluter till nästa säsong.

Om jag tror att den uteblivna värvningen kommer påverka Real imorgon? Knappast, rutinen finns i stommen som varit med och plockat fyra CL-titlar sedan 2014 och den kommer inte rubbas av vad Karim Benzema lägger ut på Instagram.

Hos oss har som alla vet situationen varit helt annorlunda. Jag tror och hoppas att det flesta har börjat repa sig efter förra helgens emotionella berg- och dalbana. Till skillnad från morgondagens motståndare har ju vi varit i ett title race som höll in i det sista.

Trots detta har ju också Jurgen Klopp roterat de senaste omgångarna, som exempel såg vi ju elvan mot Southampton. Någon rotation eller stora förändringar imorgon skulle jag bli förvånad om vi såg och de enda frågetecken som finns runt Liverpool är ju om Fabinho och Thiago kan spela. 

Tidigare idag meddelade klubben att båda mittfältarna kommer finns med i matchtruppen som reser till Paris och Klopp själv har tidigare betonat att Fabinho kommer vara redo till imorgon.
Personligen är jag glad om Thiago kan göra ett inhopp, allt över det är en bonus. Utöver mittfälts-frågan tror jag att laguttagningen är rätt självklar. Därför vågar jag tippa på att Klopp ställer upp med följande elva imorgon:

Alisson
Alexander-Arnold-Matip-Van Dijk-Robertson
Fabinho
Henderson-Keita
Salah-Mané-Diaz

Så vad exakt kan vi förväntas av matchen imorgon? Ja det senaste mötet från ifjol är ju inte direkt någon bra värdemätare, med tanke på skaderisken vi hade då.
Det vi dock såg då var hur Trent hade en hel del problem med Vinicius Jr då, något jag tror kommer bli en viktig match i matchen. Sen är det ju självklart en fråga hur vi kommer hantera Benzema, som just nu är världens bästa anfallare, om inte spelare. 

Sen finns det självklart frågetecken för Real Madrid också. Defensivt har inte det spanska mästarna sett otroligt solida ut, vilket vi onekligen kommer kunna utnyttja. Dock tror jag inte att det går att lägga allt för mycket fokus på hur saker har varit eller borde vara, för imorgon är det final och dom brukar leva sina egna liv.

Vad? Liverpool - Real Madrid , Champions League-final
Var? Paris, Stade de France 
När? 21:00 Lördag
Kanal? TV4/Cmore

Rasmus Hjortling Olofsson2022-05-27 15:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool