Lagbanner
Anfield, 2022-01-09 15:00

Liverpool - Shrewsbury

Inför: Liverpool - Shrewsbury Town
Blir Jota matchhjälte? Eller fortsätter Minamino göra mål i cupspelet?

Inför: Liverpool - Shrewsbury Town

Det har blivit dags för de stora drakarna att kliva in i FA-cupen. En chans för mindre lag att skrälla, och för mindre kända spelare att visa vad de går för. Liverpool tar emot Shrewsbury Town på Anfield klockan 15.00 på söndag.

Liverpools senaste match mot Arsenal ställdes in efter att Liverpool drabbats av ett covidutbrott som tvingat dem till att ställa in träningar och stänga ner träningsanläggningen. FA har däremot varit tydliga inför söndagen. Matchen ska spelas oavsett om det är världsstjärnor eller junisar som ställer upp. Som bekant är både Klopp och Lijnders covidsmittade, vilket innebär att Peter Kraweitz väntas ta plats på bänken. Det är troligt att startelvan kommer att bestå av några av lagets mindre namnkunniga spelare. Vilka spelare som faktiskt är tillgängliga är aningen oklart. Klart är däremot att Keïta, Salah och Mané befinner sig i Afrika för att delta i de Afrikanska mästerskapen, och alltså inte är tillgängliga. 

Kraweitz mannar kommer till matchen med vad som kan vara ett sargat självförtroende. Man har nämligen inte vunnit en enda av de fyra senaste matcherna efter ordinarie tid. Det ska sägas att motståndet varit aningen knepigt. Man har ställts emot Leicester två gånger. Två möten som resulterat i en förlust i ligan, och en straffvinst i ligacupen. Mot Chelsea och Tottenham slutade det 2-2. Mycket talar å andra sidan för att den trenden bryts under söndagen.  

Shrewsbury då? Motståndarlaget huserar i dagsläget på en 14:e plats i League One. De har tagit poäng i alla fyra senaste matcherna, varav tre av har varit vinster. Inte heller har de släppt in ett mål på de tre senaste matcherna. Bra form, helt enkelt.  
Lagets skyttekung heter Daniel Udoh, har nummer elva, är 25 år gammal och har nätat sju gånger på 25 ligaframträdanden. Fyra assist har han också hunnit med. Det är absolut rättvist se på honom som en av lagets viktigaste spelare. Huruvida han kommer till spel eller inte återstår däremot att se, en skada gör att han kan komma att missa matchen. Luke Leahy är ytterligare en spelare som visat framfötterna under säsongen. En ytterback, som också kan ta plats på centralt mittfält. Hittills har han lyckats sätta dit fyra mål och fyra assist på 24 matcher.  

Ska man tro på bettingfirmorna ska detta, trots omständigheterna, inte vara någon större match för Liverpool. Enligt oddsen är det 83 procents sannolikhet att Liverpool vinner matchen, och det ska man nog lyckas med även om startelvan består av junorier. Vi har tidigare under säsongen fått se vad junisarna går för. Morton har fått starta i ligan, och har gjort det bra. 17-årige Kaide Gordon har fått chansen tidigare han också utan att göra bort sig. Utan att säga för mycket, tror jag att Klopp är nöjd med att det inte är ett bättre lag som står för motståndet när truppläget är som det är. Men ingen seger kommer gratis, det återstår att se vilka som får spela, och hur det kommer att gå.  
 
Vad? Liverpool – Shrewsbury Town i FA-cupen 
 
Var? Anfield
 
När? 15.00, på söndag 
 
Kanal? V Sport Premium, Viaplay 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-01-08 15:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool