Lagbanner
Anfield, 2021-11-27 16:00

Liverpool - Southampton

Inför: Liverpool - Southampton

Inför: Liverpool - Southampton

Liverpool gästas av Southampton och hoppas bygga vidare på den obesegrade sviten i ligaspelet på Anfield.

Southampton har blandat och gett under säsongsinledningen. Efter tolv spelade omgångar står Saints på fjorton inspelade poäng och befinner sig på en trettonde plats i ligan. Laget har många gånger visat på ett stabilt försvarsspel men målskyttet har inte tagit fart efter försäljningen av Danny Ings. Che Adams och kompani har endast mäktat med elva gjorda mål så målproduktionen börjar bli ett riktigt problem. En stark defensiv har dock gjort att laget har lyckats ta poäng mot både Manchesterklubbarna och var även nära att ta sig vidare mot Chelsea i ligacupen efter ett oavgjort resultat men fick se sig besegrade på straffar. Ralph Hassenhuttls lag har verkligen visat att man kan störa de stora giganterna genom sin solida defensiv, men börjar inte målen trilla in snart så kan laget riskera att bli indragna i bottenstriden denna säsong. Senast förlorade man mot Norwich och gav då kanariefåglarna sin blott andra seger för säsongen.

Liverpool återvände efter landslagsuppehållet med stor revanschlust efter säsongens första nederlag mot West Ham. Ett formstarkt Arsenal gästade Anfield och inledde piggt under de första tio minuterna. Sedan retade Mikel Arteta upp Klopp och efter det var det game over för Londonklubben. Ett inledningsvis sömnigt Liverpool tog del av tyskens energi på sidlinjen och gjorde sedan processen kort. Slutresultatet skrevs till slut till hela 4–0 och vore det inte för en duktig Aaron Ramsdale i Arsenalmålet kunde Liverpools målsiffra varit den dubbla.

Spela Champions League ska också göras trots säkrat avancemang och grupplacering, och i onsdags mötte man Porto hemma på Merseyside. Klopp ställde upp med ett reservbetonat lag där bland annat Tyler Morton fick CL-debutera och Takumi Minamino startade på topp. Thiago dödade andraboll efter en hörna på det ultimata sättet och Mohamed Salah gjorde det Mohamed Salah gör och matchen slöt 2–0 i Liverpoolfavör. Fem av fem i ”dödens grupp” och det ska bli otroligt kul och spännande att fortsätta följa jakten på nummer sju.

Historiskt sett har Liverpool haft en fördel mot Southampton. Laget har vunnit sju av de senaste åtta där det enda poängtappet kom i förra säsongens möte på St. Mary´s då Liverpool förlorade med 1–0. Man får dock gå tillbaka till säsongen 16/17 för att hitta senaste poängtappet på Anfield mot Southampton där inget av lagen hittade nätet i en mållös match, och senaste ligaförlusten för de röda mot Saints kom 2013.

Trots att en del namn försvunnit från Liverpools skadelista så är det ännu en del tunga namn som saknas. Roberto Firmino, Joe Gomez och Naby Keita är alla fortsatt borta där den sistnämnda däremot ser ut att kunna inleda lagträning snart enligt Klopp. Curtis Jones är även han fortsatt borta med den oerhört märkliga och vad det verkar långvariga ögonskadan. Positivt är att Diogo Jotas eventuella knäskada inte var allvarlig och portugisen var på bänken mot Porto och ska vara tillgänglig för spel mot Saints. Hos gästerna saknas försvararen Jack Stephens samt mittfältaren Stuart Armstrong.

Vad? Liverpool – Southampton I omgång tretton av Premier League

Var? Anfield

När? Lördag, 16:00

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: Liverpool Echo, Sofascore
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-11-26 19:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool