Lagbanner
Anfield, 2023-04-30 17:30

Liverpool - Tottenham
4 - 3

Inför: Liverpool-Tottenham

Inför: Liverpool-Tottenham

Liverpool tar emot Tottenham under april månads sista dag.

För ett par tusen år sedan återuppstod en herre under påsken och visst kan man även säga att Liverpool började visa livstecken vid samma tidpunkt. Krysset med mersmak mot Arsenal har följts upp av tre raka segrar och nu väntar dessutom tre hemmamatcher i ligan på följd.

Det är alltså positiva vindar som drar in över Anfield nu? Ja, med undantag för att laget sprattlat till några gånger här och där under säsongen så är nog detta faktiskt en ljus period under en annars tung säsong. Visst grämer man sig när formen verkar dyka upp så här pass sent på säsongen, men läget är vad det är och nu kan vi inte göra annat än att försöka plocka trepoängare även i de sista matcherna.

Tottenham som vi nu ställs mot har faktiskt bara en poäng mer än oss och trots att det känns som att Liverpool är det enda laget som haft en motig säsong så är det inte särskilt muntert på alla andra håll heller. Conte lämnade Spurs i ett stort kaos i vintras och nu har även tillfälliga tränaren fått gå efter förra helgens pinsamma nederlag då man föll med tennissiffror i nordöst. Varken Liverpool eller Tottenham har särskilt stora möjligheter att nå en topp fyra placering och bägge lagens säsonger kommer i stort sett summeras som misslyckade. Efter förnedringen i Newcastle hämtade Londonlaget upp ett 0-2 underläge mot Man United i torsdags och till Anfield kommer ett för stunden opålitligt lag där vi kan nämna att ordinarie målvakten Lloris utöver några till uppges missa helgens match.

Liverpool har en hyfsat frisk trupp att jobba med, hur ofattbart det än låter, men Klopp har ändå valt att starta med nästintill likadana elvor i de senaste matcherna och det återstår att se om han fortsätter på samma väg. Det börjar nämligen bli stjärntätt på bänken och tänk om detta hade varit utgångsläget i varenda match, ja då hade vi verkligen snackat om lyxproblem.

Låt oss fokusera på anfallarna. Vi vet alla att Firmino lämnar i sommar, men om inga skador uppkommer så kommer vi alltså ha sex klassanfallare i matchtruppen under de återstående matcherna. Vi kommer nog aldrig se en bredare anfallssammansättning till den kvalitén och därför blir det extra intressant att se vem som startar och vem som inleder på bänken. Salah är mestadels given och Firmino ingår som sagt inte i framtidsplanerna, men nog känns det som att Gakpo är en bättre startspelare än inhoppare? Diaz och Nunez däremot känns som de som bäst kan förändra en matchbild som inhoppare och så har vi även Jota som på senaste tiden hittat målet igen. Det känns dock som att Diaz och Nunez är för bra för att börja på bänken, så hur ska man då formera laget om alla är friska? Ska man rent av starta med fyra av dessa anfallsspelare? Kommentera gärna nedan vad du tycker.

Det brukar bli ganska sevärda matcher mellan dessa lag och det skulle inte förvåna mig om det blir så även denna gång. Liverpool har inte förlorat hemma mot Spurs på tolv år och ska man avsluta säsongen på ett godkänt sett så krävs det att man håller liv i den sviten.

Vad? Liverpool – Tottenham, Premier League

Var? Anfield

När? 17:30 på söndag

Kanal? Viasat Sport Extra/Viaplay

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-04-29 13:16:48
Author

Fler artiklar om Liverpool