Lagbanner
Anfield, 2020-12-16 21:00

Liverpool - Tottenham

Inför: Liverpool - Tottenham Hotspur

Inför: Liverpool - Tottenham Hotspur

Det är två topplag redo att studsa tillbaka efter helgens missräkningar som ställs mot varandra när tvåan Liverpool tar emot ettan Tottenham Hotspur på Anfield på onsdagskvällen.

Det har varit svårt att få grepp om José Mourinhos Tottenham den här säsongen. Serieledning, derbyvinster, succéförvärv och topprestationer från Harry Kane och Son Heung-min å den ena sidan, den tråkiga fotbollen å den andra. Trots den fina resultatraden är det inte bara lovsång kring “The Special One” i norra London. Supportrarna verkar sakna sitt gamla, spelförande Poch-Spurs och fick vatten på sin kvarn efter söndagens 1-1-match mot Crystal Palace på Selhurst Park, där gästerna i princip slutade spela och lämnade över taktpinnen efter Kanes ledningsmål i mitten av den första halvleken. 

Men, den riskminimerande approachen har trots allt gett resultat. De liljevita har tagit poäng i samtliga traditionella topp sex-möten hittills, där 2-0 hemma mot Manchester City och Arsenal men kanske framför allt sexettan mot Manchester United står ut som särskilt fina insatser. Spurs har i Real Madrid-förvärvet Sergio Reguilón fått in en av Europas bästa ytterbackar, medan dansken Pierre-Emile Højbjerg hjälpt till att stabilisera det centrala fältet. Lägg där till firma Kane & Son i överjävlig målform och ett giftigt omställningsspel och du har förklaringen till varför Mous Tottenham Hotspur toppar Premier League så här långt in i december. 

Skadelistan då? Spurs sjukstuga är inte på långa vägar lika full som Liverpools. I nuläget förväntas varken vadskadade Erik Lamela eller Gareth Bale (sjukdom) få speltid imorgon kväll. 

Till Liverpool då. Reds spelade strax efter Tottenham i söndags och stod för en liknande insats med ett identiskt resultat på bortaplan i södra London - 1-1, men här mot Fulham på en tung matta på Craven Cottage. Lagets första halvlek stämplade jag snabbt som den sämsta för säsongen. För hastigt, för plötsligt kom jag ihåg 7-2-förnedringen på Villa Park och kom på andra tankar. Den tredje sämsta för säsongen landade jag till slut i och det var sannerligen ingen vacker syn första 45. Reds såg håglösa, nästan likgiltiga, ut mot ett Fulham som bjöd upp ordentligt inför den återvändande publiken. Att det bara stod 0-1 i paus kunde man tacka Alisson Becker för och när kvitteringen väl kom genom en Mo Salah-straff tio minuter från slutet satt den långt inne. 

Två topplag redo att studsa tillbaka på vinnarspåret alltså. Matchbilden blir sannolikt densamma som resten av Tottenhams topp sex-matcher den här säsongen - ett lågt stående försvar där en stor vikt av det offensiva läggs vid omställningsspelet och individuella prestationer från världens just nu giftigaste anfallsduo - Harry Kane och Son Heung-min. Minst sagt något att bita i för ett skadedrabbat Liverpool som spelade sista 45 mot Fulham med Fabinho och Jordan Henderson i mittlåset och utan en enda renodlad mittback på plan. 

Vad? Liverpool - Tottenham Hotspur i Premier Leagues trettonde omgång

Var? Anfield, Liverpool 

När? 21.00, på onsdag 

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 



Källor: Forza, transfermarkt, Tottenhams lagsida på SvenskaFans 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-15 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool