Lagbanner
Inför: Liverpool - Villarreal

Inför: Liverpool - Villarreal

Beatles-möte i Champions League-semin när Liverpool tar emot Villarreal på Anfield.

Beatles-möte? Liverpool är ju självklart men Villarreal? Jo, hemma i Spanien är de kända under smeknamnet Los submarinos amarillos, eller The yellow submarines på engelska. Tydligen så ska en supporter till laget ha dragit igång den gamla Beatles-låten från 1966 under en match och stuvat om i texten med anspelan till lagets gula hemmaställ. 

Efter misslyckandet i Arsenal har Unai Emery fått sin stora revansch i Villarreal. Den erkänt duktige cuptränaren tog laget till Europa League-titeln förra säsongen och är nu bara ett steg ifrån final i Europas mest prestigefyllda turnering.  

Till semifinal tog man sig efter 4-1 totalt mot Juventus i åttondelen. I kvarten ställdes man mot Bayern München. Ett dubbelmöte som efter Robert Lewandowskis 1-1-kvittering länge såg ut att gå till förlängning men som fick ett dramatiskt (och traumatiskt om man är Bayern-supporter) slut när inhopparen Samuel Chukwueze satte segermålet i minut 88. 


Villarreal slog ut Bayern i kvarten och spelar således Champions League-semifinal för första gången sedan 2006. 

Drömvår i Europa, men i ligan är man inte nära toppen. Man har visat upp en bra form under de senaste veckorna men ligger ändå på en sjunde plats, nio pinnar upp till Atlético de Madrid som innehar den sista Champions League-platsen. 

Liverpool och Villarreal har mötts tre gånger tidigare. Den första gången i en trött vänskapsmatch i juli 2008 (0-0 inför 25 000 åskådare på El Madrigal). De två andra gångerna i Europa League-semifinalen under Klopps första säsong i Liverpool 2015-16. Efter en 0-1-förlust i Spanien vände de röda hem till Merseyside där de vann övertygande med 3-0, efter mål av Daniel Sturridge och Adam Lallana. 

Den holländske mittfältaren Arnaut Danjuma leder Villarreals interna skytteliga med sex kassar på tio matcher. Liverpoolbekantingen Alberto Moreno kommer inte till spel på grund av den allvarliga knäskada han ådrog sig i mars. Vidare är Gerard Moreno ett frågetecken inför imorgon kväll. 

I Liverpoollägret är det bara Roberto Firmino som man vet inte kommer att komma till spel. Brassen har missat de två senaste matcherna men ska göra framsteg och kan kanske vara tillgänglig till ligamatchen i helgen. 

I övrigt är det inga nya skador i ett Liverpool som går in i mötet med Villarreal med målet att avancera till sin tredje CL-final under Jürgen Klopp. 

Vad? Liverpool - Villarreal i Champions League-semifinalens första möte av två 

Var? Anfield, Liverpool

När? 21.00, på onsdag

Kanal? CMore


Källor: lfchistory.com, uefa.com, Forza

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-04-26 22:03:46
Author

Fler artiklar om Liverpool