Lagbanner
Anfield, 2024-03-31 15:00

Liverpool - Brighton

Inför: Liverpool vs Brighton
Liverpool ställs mot Brighton på hemmaplan.

Inför: Liverpool vs Brighton

Efter ett långt landslagsuppehåll är det återigen dags för Premier League. Liverpool ställs mot ett Europa-jagande Brighton på hemmaplan. En match som blir extra viktig då Manchester City och Arsenal springer in i varandra bara några timmar senare.

Liverpool har inte spelat en match i Premier League sedan den 10 mars. Det var då seriefinalen mot Manchester City som slutade 1–1. Efter det var det returmöte mot Sparta Prag som städades av utan större besvär. Matchen precis innan landslagsuppehållet var den bittra förlusten mot Manchester United i FA-cupen. Känslan är att det var hur länge sedan som helst och därför känns det extra pirrigt med ligaspel igen.

Helgens motståndare har gjort sig kända för att ha höga höjder och djupa dalar. Stundtals ser Brighton ut som ett av hela ligans bästa lag för att sedan åka på en storförlust mot något av mittengängen. När Brighton är på humör är det en obehaglig motståndare för de flesta lagen. Laget kryllar av talangfulla spelare som knackar på dörren till större utmaningar. Spelare som Simon Adingra, Evan Ferguson och Pervis Estupiñán är alla aktuella för en flytt till någon av jättarna i ligan.

På tränarbänken sitter Roberto De Zerbi. Italienaren som verkar ha influerat halva fotbollsvärlden med sina innovativa idéer. Hans lag präglas av en karaktäristisk uppspelsfas som bygger på att snabbt komma till ”omställnings-liknande” anfall från att rulla bollen i backlinjen. En anfallsmetod som har visat sig vara mycket utmanade för försvarande lag att kunna stå emot. Matchen på Anfield blir möjligen en audition för Roberto De Zerbi om att bli ny Liverpool-tränare till nästa säsong. Han är i skrivande tvåa efter Rúben Amorim enligt spelbolagen att ta över efter Jürgen Klopp. En fin insats av Brighton imorgon lär förbättra chanserna.

Liverpool är som vanligt den här säsongen skadedrabbade. Det ser däremot lite ljusare ut än innan uppehållet. På presskonferensen meddelade Klopp att Alisson, Trent Alexander-Arnold och Diogo Jota förväntas vara tillbaka inom kort. Ingen av de tre förväntas dock vara redo i helgen. Andy Robertson ådrog sig en skada i matchen mellan Skottland och Nordirland, men enligt rapporter handlar det lyckligtvis om dagar snarare än veckor. Curtis Jones och Ibrahima Konaté är tillbaka i träning och det finns chans för de båda att finnas med i matchtruppen mot Brighton. Joel Matip och Thiago återfinns på den långvariga skadelistan och det är oklart om de kommer att spela mer under säsongen.

Matchen mot Brighton imorgon kommer att bli extremt viktig och en Liverpool-vinst sätter extra press på Manchester City och Arsenal som möter varandra. Med tio matcher kvar finns det inget att spara på. Det bör vara full fart framåt och tre poäng är ett måste. Den mentala aspekten som det innebär att spela innan stormötet på Etihad ska inte underskattas. I den mycket jämna och ovissa tabelltoppen kan målskillnaden bli avgörande. Det finns därför inga ursäkter för att inte gå ut och besegra Brighton, men jobbet görs inte av sig själv och Brighton är en lurig motståndare.


Förväntad startelva: Kelleher, Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez, Endo, Mac Allister, Szoboszlai, Salah, Núñez, Diaz.

Vad? Liverpool – Brighton i omgång 30 i Premier League.

Var? Anfield.

När?  15.00, söndag.

Kanal? Viaplay.
 

Johan Olsson2024-03-30 13:03:00
Author

Fler artiklar om Liverpool