Lagbanner
Anfield, 2022-04-02 13:30

Liverpool - Watford

Inför: Liverpool – Watford

Inför: Liverpool – Watford

Efter ett långt landslagsuppehåll där Sverige lyckades sumpa sin plats i VM så är det äntligen dags att se Liverpool spela fotboll igen. Som motståndare i morgondagens match på Anfield står nedflyttningshotade Watford.


Återigen har ett landslagsuppehåll nått sitt slut, och återigen är jag otroligt glad över att få se Liverpool spela fotboll igen. Sverige gjorde såklart inte detta landslagsuppehåll roligare genom plattmatchen mot Polen men samtidigt så finns det väldigt mycket sanning i att om det var något VM som skulle missas, så var det detta.

Och missar VM gör även några Liverpoolspelare. Det största namnet är såklart Mohamed Salah, som efter ytterligare en straffläggning mot Senegal fick vinka adjö till spel i Qatar i vinter. Straffläggningen inledde med fyra missade straffar, där Salah missade Egyptens första. Till honom och de egyptiska spelarnas försvar, så var den stora mängd laserpekare som riktades i ansiktena inte till någon större hjälp, och det är såklart väldigt beklagligt att det ska behöva hända. Vi får hoppas att Salah efter dessa tunga månader, med förlust i AFCON-finalen samt detta nederlag, samlar all kraft för att leda Liverpool till flera titlar i vår. Även Luis Diaz fick tyvärr kasta in handduken med sitt Colombia som inte klarade av att kvalificera sig.

Men det var även spelare som säkrade spel i VM i vinter. Likt som i början av februari så var det Sadio Mane som tryckte in den avgörande straffen mot Salahs Egypten. Rimligtvis borde Liverpools vänsterspringare vara fylld med ett maxat självförtroende inför säsongens slutspurt som inleds med ett väldigt tufft aprilschema. Även Takumi Minaminos Japan och Diogo Jotas Portugal säkrade sina platser i Qatar.

Från Watfordhåll så följer Ismaila Sarr med Mane och Senegal till VM, samtidigt som det är värt att nämna den annars iskalla Joshua Kings hattrick för Norge i en vänskapsmatch mot Armenien. Annars så vet vi vid det här laget att Watford har haft en kämpig säsong. Innan landslagsuppehållet lyckades man ta en stark seger mot Southampton på bortaplan, men laget befinner sig ännu på en nedflyttningsplats, tre poäng från säker mark. Lagets ljusglimt denna säsong har varit Emmanuel Dennis med sina nio mål och fem assist i ligaspelet. Utan honom hade det sett betydligt mörkare ut för Watford, då laget haft det kämpigt både offensivt och defensivt. Om det ska spelas Premier League även nästa säsong måste laget höja sig enormt och bygga vidare på segern mot Southampton. Att det händer borta på Anfield imorgon dock, känns långsökt.

På skadefronten finns det några frågetecken hos ”The Reds”. Jürgen Klopp meddelade på dagens presskonferens att Trent Alexander-Arnold gjort snabba framsteg och skulle kunna delta i full träning i eftermiddag. Något spel mot Watford imorgon lär det inte bli, men chanserna är goda att han är tillgänglig mot Benfica på tisdag. Klopp nämnde även att Naby Keita inte kunde träna igår och skadorna ser ut att fortsätta förfölja mittfältaren. Utöver dessa två verkar det som att resterande spelare är skadefria. Även Roy Hodgson och Watford ser ut att ha en i stort sett skadefri trupp till sitt förfogande.

Vad? Liverpool – Watford i Premier League

Plats? Anfield

När? 13:30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-04-01 14:53:00
Author

Fler artiklar om Liverpool