Lagbanner
Anfield, 2020-12-27 17:30

Liverpool - WBA

Inför: Liverpool - West Bromwich Albion

Inför: Liverpool - West Bromwich Albion

Slut på julledigheten när Liverpool imorgon eftermiddag tar emot West Bromwich Albion vars säsong Big Sam Allardyce fått i uppgift att rädda.

En heroisk pinne mot Manchester City på Eastlands tidigare i december var inte tillräckligt för Slaven Bilic att behålla jobbet som huvudtränare för The Baggies. Kroaten, som coachade laget till direktuppflyttning från The Championship i fjol, blev förste PL-tränare att få foten den här säsongen och ersattes av de engelska klubbarnas kvart i tre-ragg numero uno - Big Sam Allardyce. Engelsmannen, som gjorde en match i WBA som spelare mellan 1989 och 1991, kommer senast från en säsong som ansvarig för Everton, ett jobb han lämnade i maj 2018. West Brom är hans tolfte klubb i en tränargärning som sträcker sig över trettio år. 

De blåvitrandiga har hunnit med en match sedan tränarskiftet. Inte sällan brukar ju ett sådant tidigt rendera i en reaktion från laget. En stark insats från spelare fast beslutna om att visa sitt värde inför ögonen på den nye managern. Så blev knappast fallet i West Bromwich för en vecka sedan. 0-3 hemma mot lokalrivalen Aston Villa var förnedrande och sämsta möjliga start på Big Sams ack så tuffa uppdrag att lotsa denna relativt anonyma upplaga av The Baggies till ett nytt kontrakt. 

Morgondagens uppgift är Liverpool på Anfield och visst ser chansen till poäng liten ut. Dock ska det nämnas att just Sam Allardyce är den senaste tränaren att besegra Merseysidelaget på hemmaplan i ligaspelet. Det var i april 2017 och engelsmannen hade då ansvar för Crystal Palace. Det, i kombination med att man får tillbaka playmakern Matheus Pereira från en tre matcher lång avstängning, gör att laget kan gå in i mötet med någon slags positivism, det senaste nederlaget till trots.  


Snart tillbaka? 

Tar vi en titt på hemmalaget är det ett Liverpool som spenderat ännu en jul som serieledare. Trots covidsjuka, bisarra skadelistor och ett helvetiskt spelschema har man kämpat sig igenom höstsäsongen och på något vis avslutat på topp. När spelare som ständigt så nyttige James Milner och sommarens stora förvärv Thiago Alcantara dessutom börjar närma sig en comeback efter skadeproblem är det med ett stort mått av självförtroende som de röda attackerar de ofta så avgörande vintermånaderna. Stämningen är god, formen likaså och med 7-0 borta mot Palace i ryggen är man ett lag som fått ordentlig fart på sitt målskytte. Minst sagt oroväckande för WBA vars försvar har släppt in näst flest mål i serien så här långt. 

Vad? Liverpool - West Bromwich Albion i Premier Leagues femtonde omgång 

Var? Anfield, Liverpool 

När? Söndag 17.30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 



Källor: Forza, wikipedia, transfermarkt, wba.co.uk

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-26 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool