Lagbanner
Inför: Liverpool - West Ham

Inför: Liverpool - West Ham

Matcherna duggar tätt nu och näst på tur för Liverpool är West Ham som kommer till Anfield i morgon kväll.

Läget i West Ham
Efter en svag säsongsinledning har The Hammers nu börjat trumma igång lite. Med sju poäng på de tre senaste matcherna har David Moyes mannar tagit sig upp till mittens rike i tabellen. Något som dock fortfarande måste oroa en ”Hammer” är målskyttet. Laget har endast gjort 9 mål framåt så här långt och spelare som Michail Antonio, nyförvärvet Ginaluca Scamacca och Jarrod Bowen måste komma igång på riktigt om West Ham återigen ska kunna nypa en plats som ger spel ute i Europa.

Bakåt ser det numer stabilt ut och skade- och spelarfrånvaron ser ljus ut för stunden. Endast Maxwell Cornet och Nayef Aguerd ser ut att missa matchen på Merseyside och det återstår att se om Kurt Zouma är tillbaka efter att missat helgens match mot Southampton på grund av någon typ av sjukdom.

I matchen på St.Marys låg Moyes manskap under efter den första halvleken, men jobbade sig in i tillställningen och fick med sig en poäng hem från sydkusten efter att Declan Rice gjort 1-1 med dryga halvtimman kvar.

I övrigt kan vi konstatera att West Ham har haft det otroligt svårt på Anfield genom åren och har faktiskt inte vunnit en ligamatch där sedan 1963. Men kan de upprepa förra årets prestation då de verkligen skakade Liverpool och mycket väl kunde fått med sig poäng, kan det bli en obehaglig uppgift för de röda om de inte visar sig från sin bästa sida.

Läget i Liverpool
Efter den senaste veckans fina resultat där Klopps mannar först pulveriserade Rangers på Ibrox med 7-1, för att sedan så sent som i söndags vinna mot suveräna Manchester City på Anfield ser det ljusare ut än på länge. Intensiteten, löpviljan och kampviljan ser ut att vara tillbaka och det var också extra kul att se hur de stod upp mot City, där säkert många trodde att gästerna skulle vinna ganska komfortabelt i slutändan.

Atmosfären på Anfield var den bästa sedan i våras och den behövs återigen nu när matcherna duggar tätt och spelarna får slita både fysiskt och psykiskt.

Mindre glädjande är att Diogo Jota ådrog sig en skada mot Manchester City som verkar allvarlig. Sent in på stopptid drog portugisen på sig en vadskada och rapporter gör nu gällande att han kan missa vinterns VM i Qatar. Ibrahima Konaté och Joel Matip missade också helgens stormöte och det återstår att se om någon av dem är tillbaka till morgondagens match. Trent Alexander-Arnold som varit skadad, fick hoppa in i slutet mot City och kanske blir det fler minuter mot West Ham för engelsmannens del.

Förhoppningsvis var segern mot Pep Guardiolas mannar exakt vad laget behövde för att vända den här säsongen. Förhoppningsvis kan också Mohamed Salah fortsätta på den inslagna vägen då han gjorde tre mål mot Rangers och avgjorde matchen mot City. Det lär behövas framöver när både Jota och Diaz blir borta ett tag.

Liverpool går för sin tredje raka seger och inte jättemycket talar väl för att West Ham kan hamra i en spik eller två i Klopps lyftande maskin?

Vad? Liverpool - West Ham i den elfter omgången av Premier League
Spelplats? Anfield
När? Onsdag, 20:30
Kanal? Viaplay

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-18 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool