Lagbanner
Inför Liverpool - West Ham: ”Hoppas få se honom från start”

Inför Liverpool - West Ham: ”Hoppas få se honom från start”

Liverpool kliver in i ligacupen som regerande mästare när West Ham kommer till Anfield under onsdagen. Men först en tur längs minnenas allé…

Det enorma jublet från den röda sidan av Wembley Stadium ekar nog fortfarande högt inne på arenan. När van Dijk knoppade dit Tsimikas hörna med bara några få minuter kvar av förlängningen i ligacupfinalen mot Chelsea i februari visste glädjen inga gränser. Liverpoolspelarna kastade sig alla över van Dijk och bildade någon form av TV-puckshög. En skadad Darwin Nunez flög upp från sin stol på läktaren och i ren eufori skuttade han över reklamskyltarna och in på plan - tätt följd av Dominik Szoboszlai.

Scenerna från ligacuptiteln har verkligen etsat sig fast på näthinnan. Vissa tycker säkert att ”det bara är en ligacuptitel”, men på sättet som den titeln bärgades är det mycket mer än så. Det är bara att minnas tillbaka till hur stolt jag kände mig som Liverpoolsupporter den dagen. Det glömmer jag verkligen inte i första taget.

Darwin Nunez var skadad, likaså Dominik Szoboszlai, Curtis Jones, Mohamed Salah, Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold och Alisson.

Jürgen Klopp tvingades lappa ihop en elva av det som fanns kvar. På bänken fanns det dock i stort sett bara ungdomar. Ungdomar som alla kom in och spelade en betydande roll i att titeln bärgades. Liverpool avslutade matchen med Caiomhin Kelleher i kassen, Virgil van Dijk och Jarell Quansah i mittlåset, Kostas Tsimikas och Joe Gomez på ytterbackspositionerna, ett mittfält bestående av Wataru Endo, James McConnell och Bobby Clark och en anfallstrio med Luis Diaz, Jayden Danns och Harvey Elliott.

Om jag inte missminner mig kallade Erik Niva triumfen för ”sensationell”, och det får ändå en anses vara en hyfsat träffsäker beskrivning över vad vi bevittnade den dagen. Gary Neville å sin sida gick stenhårt åt Chelseas ”Blue billion pound bottle jobs”. Ett otroligt citat.

Nåja, nu får det vara nog med vandringen längs minnenas allé och alla tillbakablickar.

Istället riktar vi fokus mot årets ligacupturnering, som Liverpool inleder hemma på Anfield mot West Ham under onsdagen. Faktum är att Liverpool och West Ham drabbade samman även under fjolåret i ligacupen. Då handlade det om kvartsfinal. En match där Liverpool var ganska många nummer för stora för West Ham. Dominik Szoboszlai smällde in en raket från 30 meter, Curtis Jones hade lekstuga och Mohamed Salah agerade inhoppare och hamnade i vanlig ordning i målprotokollet. 5-1 blev slutresultatet, men det hade i ärlighetens namn kunnat bli ännu större siffror.

Men både innan och efter den mardrömsmatchen på Anfield visade West Ham upp god form. Det är det inte tal om nu. West Ham har haft det riktigt kämpigt i ligan, förvisso mot rätt så tufft motstånd. Men fyra poäng på fem matcher i ligan med ett lag som på papperet ser väldigt intressant ut är inte godkänt. Senast i helgen blev det 0-3 hemma mot Chelsea.

Förmodligen kommer Julen Lopetegui att ruska om en del i elvan till matchen på Anfield. Jag skulle kunna tänka mig att nyförvärven Carlos Soler och Jean-Clair Todibo hittar in i startelvan. I övrigt är det svårt att sia om hur West Ham kan tänkas ställa upp.

För Liverpools del lär det väl förmodligen, för första gången den här säsongen, bli en hel del rotation. Kelleher kommer få chansen i kassen igen eftersom Alisson fortsatt dras med en lättare skadekänning. Jarell Quansah tar sannolikt plats i mittförsvaret, och sen lär nog även Joe Gomez få starten här, tror jag. Frågan är dock vart han väljer att placera honom. Antingen blir det till höger, och då startar inte Conor Bradley. Eller så blir det centralt, och då till förmån för van Dijk, som i och för sig kan dra nytta av en vila här. Däremot vet jag inte om Slot vågar sig på en helt nykomponerad backlinje när det ändå är ett Premier League-lag som står för motståndet.

På mitten förtjänar både Wataru Endo och Curtis Jones att start. Offensivt hoppas jag få se både Cody Gakpo och Federico Chiesa.

Med tanke på Arne Slot än så länge varit sparsam med förändringar i startelvorna hittills under säsongen känns det otroligt svårt även här att tippa hur Liverpool kommer ställa upp i den här matchen. Men jag gör ett försök, så får vi väl se hur många rätt jag lyckas pricka in.

Min elva till matchen mot West Ham: Caiomhin Kelleher - Joe Gomez, Jarell Quansah, Virgil van Dijk, Kostas Tsimikas - Wataru Endo, Ryan Gravenberch, Curtis Jones - Cody Gakpo, Darwin Nunez, Federico Chiesa.

Vad? Liverpool - West Ham i omgång 3 av ligacupen.

Var? Anfield.

När? Onsdag, 21.00.

Kanal? V Sport Premium/Viaplay.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2024-09-24 14:04:00
Author

Fler artiklar om Liverpool