Lagbanner
2023-01-07 21:00

Liverpool - Wolves

Inför: Liverpool - Wolverhampton

Inför: Liverpool - Wolverhampton

Liverpool välkomnar Wolverhampton till Anfield när den tredje rundan av FA-cupen går av stapeln.

Det är två lag som skulle må bra av seger som ställs mot varandra i morgon kväll. Wolverhampton har inte direkt rosat marknaden den här säsongen och parkerar på en nästjumboplats i ligan. Den skrala formen gjorde att klubben sparkade Bruno Lage under hösten. Med nye tränaren Julen Lopetegui vid rodret har det börjat se något bättre ut. Man kommer senast från ett möte med Aston Villa där man kanske förtjänade mer än 1-1 i slutändan. Det är fortsatt ett lag som har svårt att göra mål vilket 11 mål på 18 matcher vittnar om.

Kanske kan laget så sakteligen börja titta uppåt i tabellen igen, för på pappret är det ett lag som är alldeles för bra för att ligga på en nedflyttningsplats.

Det är alltid svårt att sia om vad för typ av startelva de här lagen kommer mönstra när det ska spelas cuper. Men jag tror att Wolves kommer till Anfield med hopp om att kunna ställa till det rejält för ett sargat Liverpool. Några yngre förmågor eller reserver lär få chansen men i övrigt lär Lopetegui ställa ett starkt lag på banan.

Liverpool hade innan den usla förlusten mot Brentford i måndags fyra raka ligasegrar och såg ut att vara lite på gång igen. Inte mycket av det positiva man kunde se mot Aston Villa på Boxing Day gick att skåda på Community Stadium, och det börjar ställas allt mer frågor om hur den här säsongen kommer gestalta sig.

Nu vänder laget hem till Anfield igen och borde vara taggade till tårna på att få visa sig från sin bästa sida. The Reds är ju regerande FA-cupmästare och torde således sikta på att ta sig så långt som möjligt även i år. Gissningsvis får vi se ett par ungdomar såsom Ramsay, Bajcetic och Doak gå in från start, och förhoppningsvis får vi se en del av nyförvärvet Cody Gakpo. I övrigt hoppas jag att Klopp ställer ut ett starkt lag på banan. Det här kan vara lagets chans att ta en titel den här säsongen, även om det ser ganska avlägset ut just nu.

På skadefronten ser det ganska oförändrat ut inför. Tyvärr gick Virgil van Dijk sönder mot Brentford och väntas bli borta ett tag. James Milner och Jordan Henderson är osäkra kort och vi får invänta Jürgen Klopps presskonferens under dagen för att få mer på fötterna om de båda mittfältarna.

De röda har inte åkt på pumpen mot Wolverhampton sedan 2019. Då blev vargarna för svåra i just FA-cupen. Förhoppningsvis håller Klopps manskap i den fina trenden och avancerar vidare till fjärde rundan i världens äldsta klubblagsturnering.  

Vad? Liverpool-Wolverhampton, tredje rundan i FA-cupen
Plats? Anfield
När? Lördag, 21:00
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-01-06 14:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool