Lagbanner
Etihad Stadium, 2022-04-10 17:30

Manchester C - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

Det är dags för årets viktigaste match. Liverpool reser till Manchester för ett möte med ettan i Premier Leaguetabellen. En match som eventuellt kan bli direkt avgörande i kampen om ligatiteln.

Förutsättningarna inför morgondagens storviktsmöte ser ut som följande. Manchester City leder Premier League med en poäng före Liverpool på en andraplats. Känslan är att en vinst är det enda som betyder något för de röda. Vid ett oavgjort resultat så skiljer det såklart fortfarande endast en poäng, men det känns som att det är väldigt viktigt att ta över första platsen inför slutspurten och tvinga City att jaga i stället. Eventuellt att det kommer att börja krypa fram lite huvudspöken hos Pep Guardiola och hans spelare.

Liverpool kommer in till mötet med tio raka segrar i Premier League samt en färsk 3–1-viktoria i Portugal i veckans Champions League-möte med Benfica. Formen är med andra ord ruggigt bra just nu hos ”The Reds”. Men trots att formen på laget ser bra ut, så ligger Mohamed Salahs formdipp och skaver en del. Egyptiern har inte gjort mål i öppet spel sedan hemmasegern mot Norwich den 19:e februari. Salah känns inte riktigt lika självklar framför mål för tillfället, och det kan vara så att de två tunga nederlagen med Egypten på kort tid, påverkar Liverpools målkung. Sen har Salah även spelat mängder med fotboll denna säsong, och kanske borde han vilats mot Benfica inför morgondagens prestigemöte.

Manchester City lyckades precis som Liverpool kamma hem en seger i sitt första kvartsfinalmöte med Atlético Madrid. Efter många om och men lyckades Kevin De Bruyne till sist skjuta hål på Diego Simeones buss som stod parkerad framför Atléticos mål. Därmed tar man med sig en 1–0-seger till kommande veckas returmöte i Madrid. Dagarna innan städade Guardiolas lag av Burnley på Turf Moor i ligaspelet och City verkar har repat sig från chockresultaten mot Tottenham och Crystal Palace, som nu har gett oss ett otroligt titelrace.

När lagen möttes i höstas blev det som bekant delad pott på Anfield. Sadio Mane inledde målskyttet men Phil Foden var snabb med att kvittera. Sedan stod Salah för ett solomål av absolut världsklass, men även denna gång replikerade bortalaget snabbt genom De Bruyne. 2–2 skrev sig slutresultatet den gången. Två spelare som saknades för Liverpool då, som kommer att finnas med imorgon, är Trent Alexander-Arnold och Thiago. Att se James Milners duell med Foden på högerkanten var plågsamt, och Thiagos finess saknades på innermittfältet. Därmed känns det väldigt skönt att dessa två herrar finns med imorgon.

Jürgen Klopp meddelade på dagens presskonferens att samtliga spelare ska vara skadefria, vilket såklart är väldigt positivt. Hos Manchester City saknas ännu Ruben Dias vilket är ett tungt avbräck för Guardiola. Portugisen har varit borta en längre tid med en lårskada och kommer alltså missa morgondagens möte.

Jag är redo, jag är taggad och jag är otroligt nervös inför imorgon. Även fast det såklart är långt ifrån klart oavsett resultat, så känns det ändå som att så mycket avgörs i morgondagens möte. En sak är säker i alla fall, det kommer bli en välspelad match mellan två av Premier Leagues bästa lag och tränare genom tiderna.

Vad? Manchester City – Liverpool i omgång 32 av Premier League

Plats? Etihad Stadium

När? 17:30, söndag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-04-09 20:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool