Etihad Stadium, 2022-04-16 16:30

Manchester C - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

Efter 2-2-matchen i ligan förra helgen möts Englands två bästa lag igen, men den här gången för att göra upp om en plats i FA-cupfinalen.

Matchen förra helgen motsvarade de höga förväntningarna. Liverpool kom till Eastlands med en chans att ta över taktpinnen i ligaracet medan Man City vid en vinst skulle ha mer än en hand på bucklan inför avslutningen. Citizens började bäst, tog ledningen tidigt och satte Liverpool under stor press genom hela den första halvleken. Liverpool växte sig sakta in i matchen, kvitterade och hade ett par chanser att ta ledningen efter paus.

Med 2-2 på tavlan med bara minuter kvar att spela hade Man Citys Riyad Mahrez två gyllene lägen att skjuta segern till hemmalaget. Först en frispark i utsidan av Allisons högra stolpe och sedan en lobb som svävade någon meter över ribban på stopptid.

Det blev delad poäng - ett resultat som (med tanke på hur matchbilden i stora drag såg ut) Liverpool ska vara ganska nöjda med och Manchester City också. Klart var i alla fall att det var Englands två bästa lag som ställts mot varandra på Etihad Stadium.

Sedan dess har båda lagen avancerat från kvartsfinalrundan i Champions League - Liverpool efter 3-3 hemma mot Benfica (6-4 totalt) och Manchester City efter en kaotisk mållös historia borta mot Atlético de Madrid.

Imorgon väntar semifinal i FA-cupen. En turnering Liverpool inte vunnit sedan Gerrard-finalen mot West Ham 2006. Manchester City har å sin sida vunnit två gånger sedan dess (2011 och 2019).

Liverpool har efter ligacupsegern mot Chelsea fortfarande chans att gå efter den så sällsynta kvadrupeln medan Manchester City går för en trippel.

Vad? Manchester City - Liverpool i FA-cupsemifinalen

Var? Wembley Stadium, London

När? 16.30, på lördag

Kanal? V Sport Premium/Viaplay

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-04-15 21:29:52