Lagbanner
Inför: Manchester City - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

VM har tagit slut och för Liverpools del väntar ligacupmatch när klubblagsfotbollen återupptas.

När lotten föll på Manchester City på bortaplan var det givetvis det tuffast möjliga alternativet som Liverpool kunde få i ligacupens åttondelsfinaler. Var lagen står är ytterst oklart i dagsläget eftersom klubblagsfotbollen haft uppehåll under mer än en månads tid då VM har spelats.

Precis innan VM tog vid började Liverpool sakteliga varva upp men ser man till hösten i sin helhet så var det snudd på katastrofal form som Klopps gäng visade upp. Med undantag för några plumpar i protokollet stod motståndarna Manchester City i sin tur för en stark höst och frågan som alla lag ställer sig efter ett så här långt uppehåll är ju hur lagen kommer att se ut när säsongen återupptas?

Var lagen står kommer vi knappast heller få helt tydliga svar på under torsdagskvällen eftersom tränarna ofta tenderar att snurra väldigt många spelare när det kommer till ligacupmatcher. En blandning mellan rutinerat och ungt är väl inte omöjligt denna gång heller och flera av spelarna som befunnit sig i Mellanöstern under längst tid får vi nog glömma, åtminstone till denna match. På måndag väntar dessutom Aston Villa i ligaspelet men ser man på vilka lag som är kvar i ligacupen finns det heller ingen anledning till att inte gå för det. Skulle Liverpool lyckas slå ut Man City redan nu så är man nog favoriter till att försvara bucklan.

För Liverpools del kan vi ju konstatera att Ibrahima Konatés Frankrike gick hela vägen till final och mittbacken gjorde flera fina framträdanden och spelade t.ex. hela semifinalen mot Marocko. Virgil van Dijk spelade samtliga minuter (inkluderat en förlängning) för sitt Holland som slogs ut i kvartsfinal. Alisson och Jordan Hendersons VM tog också slut i kvartsfinalerna och dessa herrar spelade också mycket, däremot kommer deras lagkamrater Fabinho och Alexander-Arnold nog vara rejält spelsugna efter att ha tillbringat VM på bänken. Darwin Núñez och hans Uruguay åkte ur i gruppspelet efter en svag turnering.

Däremot har ju stjärnspelare som Salah, Thiago och Firmino inte spelat tävlingsfotboll på en månad och dessa är nog mer än redo på torsdag. De skadade spelarna har dessutom fått en månads extra rehab och flera sägs närma sig comeback. Tyvärr gäller inte detta Luis Díaz som återigen skadade sig på träning och nu inte kommer finnas tillgänglig på flera månader.

Laget som tar sig an Manchester City kommer som sagt troligtvis att innehålla en hel del unga spelare som varit involverade i de tidigare omgångarna av ligacupen, men eftersom detta är en situation som vi aldrig varit med om tidigare, med ett VM mitt i säsongen, så känns det faktiskt nästan omöjligt att gissa vilket lag vi kommer få se. Att Caoimhín Kelleher vaktar kassen är det enda jag tar för givet, men är det någon av er läsare som lyckas pricka in startelvan så är det bara att lyfta på hatten. Skriv in era startelvor i kommentarsfältet här under!

OBS! Är matchen oavgjord efter 90 minuter väntar straffsparksläggning.

Vad? Manchester City – Liverpool, åttondelsfinal  i ligacupen
Plats? Etihad Stadium
När? Torsdag, 21:00
Kanal? Viasat Sport Premium & Viaplay

TV: Återblick till seanste mötet mellan Liverpool och Man City

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-12-21 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool