Lagbanner
Etihad Stadium, 2023-04-01 13:30

Manchester C - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

Premier League är tillbaka efter landslagsuppehållet och Liverpool inleder på tuffast möjliga sätt då man ställs mot Manchester City på Etihad.

Årets första landslagsuppehåll är till ända och äntligen kan man börja se fram emot Premier League-fotbollen igen. Dock vet jag inte hur mycket jag faktiskt ser fram morgondagens möte i och med hur säsongen sett ut för de röda. Det var inte heller direkt så att Liverpool gick in i landslagsuppehållet i strålande form. Kurvan var snarare på väg neråt.

En sak jag däremot lärt mig under säsongen är att det är en säsong där det är bäst att ha noll förväntningar inför matcherna. Det går nästan att säga att Liverpools formkurva inte existerar denna säsong. För oavsett resultat i förgående match så kan nästkommande sluta precis hur som helst.

Liverpool såg som sagt inte jättebra ut i de två matcherna som spelades precis innan uppehållet. Först kom chockförlusten mot den dåvarande tabelljumbon Bournemouth, för att sedan några dagar senare besegras av Real Madrid och därmed checka ut från Champions League. Jag har under säsongen skrivit ett gäng införrapporter och min tro om fjärdeplatsen har gått upp och ner. Nu är jag tillbaka i att det kommer krävas väldigt mycket för att topp fyra ska lösas. Men den känslan kan ha vänt igen efter imorgon.

Manchester City gick in i uppehållet med en annan resultatrad än Liverpool. Deras två sista matcher innan spelarna åkte i väg till respektive landslag, slutade med en 7–0-seger mot Leipzig i CL och en 6–0-seger mot Burnley i FA-cupen. Arsenal vägrar dock släppa efter i tabelltoppen så Pep Guardiolas mannar befinner sig i skrivande stund ännu åtta poäng bakom, med en match mindre spelad. Deras jakt på titeln fortsätter imorgon, men en förlust kan innebära att guldet rinner dem ur händerna.

På Liverpools skadelista befinner sig långtidsskadade Stefan Bajcetic och Calvin Ramsay tillsammans med Thiago. Tveksamma till spel är även Joe Gomez och Kostas Tsimikas. Mycket glädjande var att Luis Diaz var tillbaka i full träning efter sin långa skadefrånvaro. Darwin Nunez reste inte med Uruguay under uppehållet på grund av skada, men även han ha tränat i veckan.

Hos Manchester City saknas Phil Foden som tvingades till en blindtarmsoperation under samlingen med England. Även den norska målmaskinen Erling Haaland är tveksam om han kommer att komma till spel, då anfallaren tvingades resa hem från Norges samling med en ljumskskada. Kommer norrmannen inte till spel är det givetvis ett plus för Liverpool.

Som sagt så förväntar jag mig och tror ingenting om morgondagens drabbning. Det kan verkligen gå hur som helst och det är lika bra att skona mig besvikelsen vid förlust eller förstärka euforin vid vinst. Med det sagt, UP THE F*CKING REDS!

Vad? Manchester City – Liverpool i omgång 29 av Premier League

Vart? Etihad Stadium

När? 13.30, lördag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-03-31 21:29:00
Author

Fler artiklar om Liverpool