Lagbanner
Inför: Manchester United – Liverpool
Mohamed Salah brukar ofta göra mål mot ärkerivalen från Manchester.

Inför: Manchester United – Liverpool

Det är dags för Arne Slots första riktiga prov som Liverpool-tränare. Manchester United på bortaplan är alltid speciellt. Matchen blir en rejäl värdemätare och lär ge en fingervisning om hur säsongen kommer att bli.

Liverpool har vunnit båda de första matcherna. 2–0 verkar vara ett återkommande tema under Arne Slots ledning. Det är resultatrad som gärna får fortsätta hela säsongen och framför allt på söndag mot Manchester United. Prestationen senast mot Brentford var förtroendegivande och övertygande. Känslan är att Slot har lyckats implementera sina idéer fort och det är viktigt. Det finns inte tid för att famla i mörkret om man ska gå upp mot Manchester City och Arsenal.

Man blir aldrig riktigt klok på Erik ten Hags Manchester United. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Det har varit melodin under hela holländarens sejour i klubben. Det blir en intressant tränarduell på sidlinjen. Två landsmän som känner till vararna väl sedan tiden i Nederländerna. Det återstår att se vem går vinnande i hjärnkampen på söndag.

Truppläget i Liverpool ser fortsatt bra ut. Curtis Jones är inte tillgänglig, men annars är samtliga spelare uttagningsbara. Arne Slot berättade att det finns en chans nyförvärvet Frederico Chiesa är med i matchtruppen. Ett debutmål mot Manchester United på Old Trafford hade inte varit fy skam.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Alisson, Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson, Gravenberch, Mac Allister, Salah, Szoboszlai, Diaz, Jota.

Vad? Manchester United – Liverpool i omgång 3 av Premier League.

Vart? Old Trafford.

När?  17.00, söndag.

Kanal? Viaplay.

 

Johan Olsson2024-09-01 15:24:00
Author

Fler artiklar om Liverpool