Lagbanner
Old Trafford, 2021-05-13 21:15

Manchester U - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Liverpool reser till Old Trafford för att spela den match som blev uppskjuten efter Unitedsupportrarnas demonstrationer mot sina ägare.

Rivalmötet skulle ha spelats söndagen den 2 maj, men efter att flertalet Manchester Unitedsupportrar först demonstrerat utanför arenan, för att sedan ta sig in på Old Trafford, så beslöts det att matchen skulle skjutas upp. En lång tids missnöje gentemot ägarfamiljen Glazers, där beslutet om Superligan var droppen, låg bakom tumultet i Manchester. Sedan dess har båda lagen spelat andra fotbollsmatcher. Liverpool kommer senast från en vinst då man hemmaslog Southampton i lördags. Mohamed Salah hittade pannan på Sadio Mane efter en halvtimmes spel, det första(!) målet den här säsongen som de två ytterspringarna kombinerat sig fram till. Det stod länge 1–0 till The Reds och med tanke på de senaste matchernas sena poängtapp så var det extra skönt att se Thiago placera in sitt första mål i den röda tröjan i matchens slutminuter. En andra halvlek som för övrigt inte bjöd på någon propagandafotboll och där Alisson fick stå för ett gäng fina aktioner.

United har hunnit med hela tre matcher under samma tid. Först åkte man till Rom för returmötet i Europa League mot Roma. Man förlorade visserligen matchen med 3–2, men gick vidare med totalt 8–5 efter 6–2-krossen på Old Trafford veckan innan. Nu står man i final mot Villarreal och jag sätter United som storfavorit där. I söndags mötte man Aston Villa på Villa Park, en match man tillslut vann komfortabelt med 3–1 efter att ha vänt ett 0–1-underläge i andra halvlek. Bara två dagar senare var det dags igen, denna gång mot Liverpools topp fyra-konkurrenter Leicester. På banan ställde man reservlaget, vilket resulterade i en 1–2-förlust och då även gjorde Manchester City till ligavinnare. Ett hårt slag för Liverpools Champions League-drömmar nästa säsong.
I och med laguttagningen mot Leicester är det ingen vild gissning att Solskjaer ställer upp med bästa möjliga lag imorgon.

Ozan Kabak förväntas missa dem sista matcherna så vem som kommer spela bredvid Nat Phillips imorgon är ännu ett frågetecken. Rhys Williams spelade mot Southampton och såg skakig ut. Tittar man på Klopps tidigare mittbacksval i matcher av denna dignitet, så gissar jag på att tysken kommer starta med Fabinho bredvid Phillips. Ett tungt avbräck på mittfältet, då Liverpool tydligt är bättre med Fabinho på mittfältet än utan. Som jag skrev inför mötet den 2 maj, så behöver anfallsspelet sitta. Man måste vara effektiva och sätta dit de chanser man får om man ska ha någon chans att ta första segern på Old Trafford sedan 2014.

Vad? Manchester United – Liverpool i omgång 34 av Premier League

Var? Old Trafford

När? Torsdag, 21:15

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-05-12 12:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool