Lagbanner
Old Trafford, 2021-10-24 17:30

Manchester U - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Liverpool reser till Manchester för ett tungviktsmöte mot rivalerna Manchester United.

Det är två lag med väldigt olika starter på säsongen som ställs mot varandra på Old Trafford. Liverpool har inlett säsongen starkt och är ännu obesegrade både i ligan och i Champions League. Så sent som i tisdags tog man en blytung seger på bortaplan mot Atletico Madrid i Champions League, en match som för övrigt gav en del att önska spelmässigt. Tvåmålsledning innan klockan passerat femton minuter och det kändes oerhört tryggt. Men likt matchen mot Milan slarvades det i försvarsspelet, Atletico tackade för det och när det blåstes för halvtidsvila stod det 2–2 på resultattavlan. I andra halvlek synade spanjorernas tvåmålsskytt Antoine Griezmann rött efter att ha sparkat Roberto Firmino i nyllet och den egyptiska konungen (who else?) kunde i matchens slutskede avgöra från straffpunkten. Tre poäng, inga ytterligare skador och ett nuförtiden sällsynt bra inhopp av Alex Oxlade-Chamberlain plockade de röda med sig hem till England och formkurvan fortsätter att peka uppåt.

I United-lägret är stämningen just nu lite blandad. I onsdags vann man visserligen genom att hemmaslå Atalanta i Champions League, efter att ha vänt ett 0–2-underläge till vinst. Men i ligan har de rödklädda Manchesterlaget hackat på senare tid och sist åkte man på en tung 4–2-förlust mot Leicester och man har nu tre raka matcher utan vinst i Premier League. Paul Pogba menade på i sin intervju efter torsken mot Leicester att laget har haft en del tur och tagit mycket poäng även fast spelet sett hackat en del, något som det nog ligger en del sanning i. Därmed fortsätter de långvariga diskussionerna kring huruvida Ole Gunnar Solskjaer är rätt man att leda United. Cristiano Ronaldo var ju också tänkt att komma in och lyfta de röda djävlarna till en högra nivå, men portugisen har ännu inte fått det att stämma helt. I Champions League är han alltid bra och likaså nu, men i ligaspelet har det gått trögare. Drömdebut med dubbla mål samt ytterligare ett mål i matchen efter, men efter det har målskyttet och Ronaldo har inte gjort mål sedan dess i ligaspelet, något jag tycker är nämnvärt.

Enda frågetecknet kring Liverpools potentiella startelva imorgon är på mittfältet. Med Thiago fortsatt borta så är frågan vem som kommer starta tillsammans med Fabinho och Jordan Henderson. Naby Keita fick chansen mot Atletico Madrid och insatsen gav blandade meningar. Stod för ett vackert volleymål men visade på skakigt försvarsspel vid båda baklängesmålen. Curtis Jones verkar vara tillbaka från skada och finns med som ett alternativ tillsammans med den evigt unga James Milner. Någon av de tre nämnda lär starta men vem det blir återstår att se.
I Unitedtruppen är Raphael Varane fortsatt skadad så det lär bli svenskt i Uniteds backlinje i form av Victor Nilsson Lindelöf, men i övrigt är det inga andra skador rapporterade. Marcus Rashford gjorde comeback i matchen mot Atalanta och nätade direkt.

Vad? Manchester United – Liverpool i den nionde omgången av Premier League

Plats? Old Trafford

När? Söndag, 17:30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-10-24 00:39:00
Author

Fler artiklar om Liverpool