Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Jag är mentalt inställd på en storförlust på Anfield"

Inför matchen-intervjun: "Jag är mentalt inställd på en storförlust på Anfield"

Nu stundar snart vår sextonde Premier League-match för säsongen. Vi möter Leicester City som också har haft en ojämn formkurva. Vad har vi att förvänta oss av Brendan Rodgers gäng? Den unge Leicesterskribenten Ludvig Heinz från Västervik guidar oss inför matchen i morgon:

1. Hur kommer det sig att en ung svensk kille från Småland hejar på Leicester City? Och vad är det som tilltalar med Leicester?

När jag var 12 år så träffade min moster Nathalie sin blivande man Thom som sedan 2002 supportat Leicester. Jag, som vid denna tidpunkt inte hade något favoritlag, fann inga anledningar till att inte följa hans exempel och därav blev även jag Leicestersupporter.

Det har varit fantastiskt kul att följa Leicester under dom senaste åren och jag har aldrig ångrat att jag gick i Thoms fotspår. Jag själv älskar också när en "underdog" lyckas utmana storlagen, något som Leicester har gjort under dom senaste säsongerna. 

2. Båda våra lag har ju haft en svajig säsong så här långt. Vad har du för analys gällande Leicesters agerande och resultat?

Leicesters stora akilleshäl är försvaret. Hela säsongen har egentligen präglats av ett passivt och rent ut sagt dåligt försvarsspel. Laget är känt för att släppa in var och varannan fast situation. Kommunikationen mellan målvakt och försvarare var också bedrövlig under säsongsstarten. 

Laget presterade bättre under de avslutande matcherna innan uppehållet men stod för en pinsamt dålig prestation senast mot Newcastle på Boxing Day. Den matchen visade väldigt tydligt vilka problem laget har i försvaret och släpper man in två till tre mål per match så blir det inte många poäng i en liga som Premier League. 

3. Vilka spelare skulle du säga har presterat respektive underpresterat i Leicester denna säsong?

Det finns bara ett rätt svar på den första delen av frågan och det är James Maddison. Han har haft en fantastisk säsong och har verkligen varit ljusglimten i ett annars formsvagt Leicester. Sju mål och fyra assister står engelsmannen noterad för och blev av detta belönad med en plats i Englands VM-trupp, även om han tyvärr inte fick chansen i någon av matcherna bland annat på grund av skada. Det kommer i alla fall att bli svårt att hålla kvar honom i klubben till nästa säsong om han fortsätter på samma sätt under våren. 

Underpresterat skulle jag säga att majoriteten av våra spelare har gjort. Alla har under dom senaste säsongerna sett vilken kvalitet Leicester besitter och med det i åtanke så tycker jag att alla har underpresterat under första halvan av säsongen, borträknat Maddison. Danny Ward hade varit det självklara valet för några veckor sedan, men jag tycker att han har höjt sig och sju hållna nollor på dom senaste åtta matcherna innan VM-uppehållet är ett kvitto på det. 

4. Nu närmar sig januarifönstret, kommer Leicester att agera? Finns det risk att någon försvinner? Och hur säkert sitter Brendan Rodgers?

Jag håller tummarna för att Leicester ska vara aktiva under januarifönstret även om jag tyvärr inte förväntar mig något. 

Leicester stod för ett otroligt anonymt och svagt sommarfönster där man endast fick in försvararen Wout Faes. Positivt om något var i alla fall att inget större namn, tänker framförallt på Maddison och Youri Tielemans, lämnade klubben. Känner dock att den sistnämnda finns störst risk att tappa redan nästa månad. Han hade nästan packat väskan i somras, men blev trots alla rykten kvar i Leicester. 

Jag har trots den svaga säsongen valt att backa Brendan Rodgers och jag hoppas, så länge det inte blir mycket sämre, att han får fortsätta säsongen ut. Jag tycker att han förtjänar en sommar där han tillåts spendera och bygga ett lag, något han inte fick möjligheten till inför denna säsong. 

5. Hur kommer Leicester att uppträda emot Liverpool på fredag? Och vad har du för förhoppningar om resultatet? 

Jag är redan mentalt inställd på att det kan bli storförlust på fredag, inte minst för att jag då endast kan bli positivt överraskad. Liverpool har kanske inte imponerat på samma sätt som under tidigare säsonger, men laget har en otrolig höjd och det lär passa att spela mot ett Leicester utan ett fungerande försvarsspel. Spel mot ett mål och 0-3 förbereder jag mig på och hoppas då inte kunna bli mer besviken.

TV: Liverpool slog Leicester på Anfield i februari 2022

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2022-12-29 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool