Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Newcastle har en chans”
Hur tror du matchen kommer att sluta?

Inför matchen-intervjun: ”Newcastle har en chans”

Sportexpressens Noa Bachner delar med sig av sina tankar efter dagens match mellan Newcastle United och Liverpool. 

Det har gått en tid sedan Newcastle fick nya ägare i form av Saudi Arabiens kronprins. Hur går dina tankar kring det nya Newcastle? 
– Det känns ganska dåligt faktiskt. Det som är jobbigt med det är att mycket av det som förut var kärnan i att jag kände mycket för newcastle har försvunnit lite. Jag vet inte hur jag ska uttrycka det riktigt. Man varit förälskad i en tanke om laget som en ambitiös klubb som man kan vara stolt över. De var inte speciellt ambitiösa under Mike Ashley (den tidigare ägaren), och man var inte stolt över någonting. Nu upplever många som håller på Newcastle, gamla spelare och ledare att den visionen uppfylls, att detta var det alla väntat på. Men det var verkligen inte det jag längtat efter. Jag tycker att det här är ont och dystert bara, även om det går bra på planen.

Hur ser på säsongen? Den har ju verkligen haft två ansikten.
– Den har ju helt och hållet räddats av Eddie Howe. Jag har nog aldrig sett en coach ha lika stor påverkan på Newcastle under den tiden jag sett dem spela fotboll. Det var fruktansvärt och förutsägbart under Steve Bruce, fram tills det att Howe tog över. I vanliga fall finns det i alla fall en defensiv struktur eller några spelmönster att utgå från. Men när han tog över fanns bara ett stort ingenting. Med hjälp av några januarivärvningar, som absolut inte ska överskattas, har de varit Premier Leagues näst bästa lag under våren. Jag skulle säga att detta är en ren coacheffekt. 

Vad tror du om morgondagens match? 
– Jag tror att Newcastle har en chans. De möter ju världens bästa klubblag, så det är ju en utmaning likt ingen annan. Men Newcastle kommer in i matchen i ett bra läge. De har tagit sig upp på övre halvan och ligger nia efter att inte ha vunnit en enda av de 14 första matcherna. De har väldigt mycket att vinna.
Liverpool lyckas ju bibehålla sin prestationsnivå hela tiden, men jag tycker att detta är det på pappret tuffaste Liverpool har kvar i ligan. Framförallt med tanke på Newcastles form. Jag tror absolut att det kan bli tajt. 

Vilka är nycklarna för att Newcastle ska lyckas?
– Som det är när man möter ett Liverpool i det här läget så handlar det mycket om tur. Med marginaler och domslut. Tittar man på de senaste prestationerna så finns det inget egentligt motdrag mot dem. Det finns inga egentliga hål att peka på. Newcastle har fått till en perfekt balans på mittfältet med Bruno Guimarães och Joelinton. Offensivt får man nog luta sig mot de snabba spelarna. Saint Maximin kommer nog kunna såra Robertson i en mot en-situationer och Almiron har varit i jättebra form på sista tiden. Lyckas vi få Saint Maximin i den sortens lägen är mycket vunnet. Men han har varit väldigt tätt bevakad på senaste tiden. 

Hur ser du på resterande delen av Newcastles säsong?
– Laget är mycket bättre nu än i början av säsongen. Nu förväntar jag mig att man får med sig resultat, mer än tidigare. Jag tror att de har goda möjligheter att behålla sin plats på övre halvan trots att man har Arsenal, Chelsea, Burnley och Liverpool kvar att möta. Det är ingen framgång i sig, men med tanke på var man befann sig i december så är det ju fantastiskt. 

***

Ett stort tack till Noa Bachner (@noabachner på Twitter) som tog sig tiden att dela med sig av sina tankar kring matchen och Newcastle i stort. Må bäste lag vinna!

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-04-30 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool