Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Det är ett oerhört dysfunktionellt lagbygge"

Inför matchen-intervjun: "Det är ett oerhört dysfunktionellt lagbygge"

Everton-redaktionens Per Malmqvist Stolt ger sin syn på kvällens Merseyside-derby.

Ni har sedan en tid tillbaka Frank Lampard som tränare. Hur ser du på hans tid i klubben än så länge, och vad är din personliga åsikt om att valet föll på Lampard?
Han gör det han kan. Det är ett oerhört dysfunktionellt lagbygge han tar över. I ärlighetens namn funderar jag inte så mycket över om Frank Lampard är rätt eller fel. Eller ens om han är bra för oss på lång eller kort sikt. Vi har haft många managers på kort tid. Alla rätt olika. Det har resulterat i ett sammelsurium av spelartyper anpassade efter olika managers idéer om hur fotboll ska spelas, och få som orkar stå upp för klubben och fansen på Goodison när det blåser hårt. Nu måste klubben ge Lampard en chans att först räta upp eländet och sedan bygga nytt. Låt det ta den tid det tar. Tanken om en snabb väg mot Champions League kan vi glömma. 

Ni har ett tufft spelschema mot slutet, där ni bland annat möter Chelsea, Arsenal, Leicester igen och såklart Liverpool ikväll. Finns det en genuin oro över att det eventuellt blir en nedflyttning?
Hotet om nedflyttning är en realitet. Everton är ett lag som inte visat förmåga att bita i när det tar emot, även om det sett lite bättre ut på senare tid. En nedflyttning vore ett oerhört hårt slag, rent historiskt, då det ju inte finns någon klubb med så många säsonger i högsta divisionen än just Everton. Vi var ju med och grundade ligan 1888! 


Frank Lampard har haft en tuff inledning på sin karriär som manager i Everton.

Ni lyckades få med er en poäng mot Leicester i veckan, efter en sen kvittering av Richarlison. Hur viktig var den poängen att få med er inför derbyt?
Den är helt ointressant inför derbyt, men för vår eventuella överlevnad var den oerhört viktig. Och nu är vi i en situation där det så klassiska Merseyside-derbyt inte har samma dignitet som ren och skär överlevnad.

Hur ska Everton gå till väga för att lyckas få med sig poäng från Anfield?
Även om hoppet är det sista som överger människan, så ser jag just nu ingenting som tyder på att vi ska kunna ta poäng. Vi är för dåliga och det finns viktigare matcher vi måste vinna. Det är synd då jag själv ser Merseyside-derbyt som det finaste i fotbollsvärlden. Inte minst ur ett historiskt perspektiv och med tanke på den genuina fotbollspassion och kunskap som finns i staden Liverpool. De som varit där förstår vad jag menar. Men nu handlar det om överlevnad i Premier League och då är en match borta mot Liverpool FC inte den viktigaste.

***

Stort tack till Everton-redaktionens Per Malmqvist Stolt (@permalmqvist) som tog sig tiden att svara på våra frågor!
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-04-24 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool