Lagbanner
Anfield, 2021-08-21 13:30

Liverpool - Burnley
2 - 0

Inför matchen-intervjun: "Är mer pessimist än optimist som läget är just nu"

Inför matchen-intervjun: "Är mer pessimist än optimist som läget är just nu"

Redaktionen fick sig en pratstund med Burnley FC Norge inför mötet mellan lagen på Anfield under lördagen.

Ni tippas av många att få slåss med näbbar och klor för att hålla er kvar i Premier League den här säsongen. Vad är dina förväntningar på Burnley säsongen 21/22?

- Burnley är nästan alltid tippade att åka ur eller slåss i det absoluta bottenskitet inför varje säsong, så det är egentligen inget nytt. Inför den här säsongen ser det dock mörkrare ut än på länge. Vi har tappat fyra spelare i sommar och det här övergångsfönstret har främst handlat om att försöka ersätta de spelare som antingen lämnat eller blivit sålda. I praktiken har Burnley fyra spelare färre än förra säsongen, och då överlevde vi så vitt jag vet. Jag hoppas att Sean Dyche återigen kan trolla och hålla laget kvar i den engelska högstaligan, men jag är mer pessimist än optimist som läget är just nu. Det som kan rädda Burnley från att åka ur är ifall de kan få in ett par bra nyförvärv innan transferfönstret stänger.


Kan Sean Dyche rädda kvar Burnley den här säsongen?


Burnley inledde den nya säsongen med att förlora hemma mot Brighton med 2-1. Vad har du att säga om det mötet?

- Matchen mot Brighton var en typisk Burnley-match på hemmaplan. De startade med hög intensitet, pressade Brighton högt, missade flera chanser och efter en knapp timma förändrades matchbilden då motståndarna genomförde ett par byten, som gjorde att matchen svängde över till Brightons fördel. Därefter fick Burnley mest jaga boll och bortalagets inbytta spelare var de som i slutändan fällde avgörande i premiären. Statistisk sett  vinner Burnley sällan, eller lyckas vända en match när de har släppt in ett mål. Samtidigt är Sean Dyches mannar allt för ofta väldigt förutsägbara. Du vet vilka som kommer  till start, vilken formation laget ställer upp med samt vilken taktik de har. Det finns bara en plan A.  

Enligt flera medier kan Lyons irrationella vänsterspringare Maxwel Cornet hamna i Burnley innan sommarens transferfönster stänger. En i så fall minst sagt överraskande övergång. Vad skulle en sådan värvning betyda för klubben i stort?

- Burnley är inte direkt kända för att hämta in förstalagsspelare från andra ligor förutom från den engelska. Till exempel kom Chris Wood från Leeds och Johan B.Gudmundsson från Charlton. Steven Defour är egentligen undantaget och han var stundtals magisk sett till Burnley-standard. Dyche hämtar sällan in en spelare som kan förstöra mentaliteten i truppen eller som inte passar in i laget. Klubben lägger ofta stor vikt vid att kartlägga en spelare - lite som en dataanalytiker i Football Manager för att se om en spelare kan anpassa sig till Burnley och deras sätt att spela. Det är viktigt att alla försvarar som en enhet och jobbar hårt för laget, och den spelstilen passar inte alla. Sist jag läste om Cornet framkom det att han ska ha tackat nej till Burnley då han hellre vill till tyska Herta Berlin. Cornet är definitivt en bra spelare som hade gjort det bra i Burnley, men jag tror inte det kommer hända. 

I fjol åkte Burnley överraskande till Anfield och rodde hem en 1-0-viktoria mot ett Liverpool som då hade gått obesegrade på hemmagräs i 68 raka matcher. Vad ger du The Clarets för chanser att återigen åka hem med tre poäng från Anfield? 

- Burnley har inför matchen 14.00 i odds på att gå segrande från Anfield, och det säger väl en del. Liverpool tappade i sommar en av sina viktigaste spelare i Wijnaldum. Han var lite av Liverpools Makelele eller Kanté som stod för det hårda och tuffa jobbet i det tysta utan att dra till sig allt för mycket uppmärksamhet. Han tror jag blir saknad men samtidigt har Klopp många alternativ på mittfältet att välja bland. Å andra sidan är van Dijk tillbaka den här säsongen och jag tror att både han och Liverpool känner att de har något att bevisa efter fjolårets säsong. Matchbilden blir troligtvis total Liverpool-dominans där de lär ha de mesta av bollen, medan Burnley försvarar sig med 10 man och satsar på långa bollar upp mot Chris Wood. Om Ashley Barnes kommer till start kommer han säkert kunna ställa till lite problem för van Dijk & co, men jag tror Liverpool vinner den här matchen. 

*** 


Stort tack till Burnley FC Norge som hade möjlighet att ställa upp och svara på våra frågor!
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-08-21 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool