Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Att lyckas med fasta situationer blir viktigt”

Inför matchen-intervjun: ”Att lyckas med fasta situationer blir viktigt”

Axel Hallberg på Brentford-redaktionen inför kvällens möte mellan Brentford och Liverpool på Community Stadium.

Efter nästan halva säsongen spelad parkerar Brentford på en stabil tionde plats i tabellen. Vad har du att säga om lagets säsong så här långt?
- Säsongen hittills har varit bra, ett stabilt hemmafacit och laget har även tagit poäng mot några av "big 6"-lagen, där vinsten mot City sticker ut mest. Laget känns stabilt, men behovet av att ha någon som gör målen om Toney inte är med kvarstår. Vi har haft viktiga spelare skadade som nu är påväg tillbaka, speciellt lagkapten Pontus Jansson.

Det är ett lag i fin form som står på andra sidan gräset i kväll. Vad ligger bakom binas starka resultat den senaste tiden?
- Det korta svaret är Ivan Toney. Vår styrka på fasta situationer ligger också bakom en del av framgångarna.


Den engelska anfallaren har haft en fantastisk säsong så här långt med 12 mål på 16 matcher.

En spelare som är svår att inte nämna när man talar om Brentford är lagets stora stjärna Ivan Toney. Hur länge blir han kvar i klubben?
- Det är svårt att veta när han riskerar att stängas av efter bettinghärvan han varit inblandad i. Jag tror att han hursomhelst är kvar till sommaren iallafall, men helst får han stanna resten av karriären!

Slutligen, vilka blir de viktigaste nycklarna om Thomas Franks manskap ska få med sig ett positivt resultat i kväll?
- Liverpool kommer ha mest boll, så kontringar och försvarspelet blir oerhört viktigt. Att Toney (som är tveksam till spel) är med skulle så klart också vara väldigt viktigt. Slutligen tror jag att man bör lägga mycket fokus på de fasta situationer som kommer uppstå.
.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-01-02 12:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool