Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”Att vi åker ut är redan klart”

Inför matchen-intervjun: ”Att vi åker ut är redan klart”

liverpoolsweden.se kontaktade Blades-redaktionens Ola Paulsson inför kvällens möte.

Blades står i nuläget parkerat på en tjugonde plats i tabellen med fjorton poäng upp till säker mark. Enligt underliggande statistik (förväntade poäng) har ni förtjänat mycket mer än så - elva poäng för att vara exakt. Är det känslan så här långt, att ni inte riktigt har fått resultaten med er? 

”Självklart är det så att vi kunde ha haft fler poäng då vi förlorat många matcher med uddamålet. Precis som du påpekar borde vi ha fått fler poäng. Till exempel så kunde vi lika väl fått en poäng på Anfield senast. Istället föll vi med endast ett mål, 1-2!”

Ett nytt PL-kontrakt känns väldigt långt borta i nuläget. Tror du att laget har potential att åka ur i år bara för att gå upp igen nästa säsong eller ser framtiden mörkare ut än så? 

”Att vi åker ur är redan klart! Detta beror dels på poängavståndet, de många skadorna samt att laget inte visat tillräckligt med kvalitet för att hålla sig kvar.

Om laget får en bra start i höst i The Championship så kommer årets säsong vara glömd relativt snabbt. Naturligtvis beror mycket av detta på vilka spelare som är kvar samt vilka nyförvärv som köps in. Jag ser ju fram extremt mycket till nästa säsong och Sheffield United-redaktionen kommer vara mycket aktiv även i The Championship. Självklart hoppas man ju på att studsa tillbaka direkt men samtidigt är The Championship en lång och tuff division där allt kan hända. Vi får helt enkelt vänta och se!”


Du fick svara på en fråga om Rhian Brewster inför höstmötet. Det var tidigt på säsongen och han hade inte hunnit komma in i sitt nya lag då men nu måste han ses som ett riktigt fiaskoköp? Noll mål och noll assist på arton ligamatcher imponerar ju knappast.

”Köpet av Brewster gjordes under en period då laget förlorade hela tiden samtidigt som transferfönstret höll på att stängas. Det blev ett hastigt köp. Sedan tycker jag vi ska se köpet på lång sikt. Du får gärna återkomma i november. Då kanske The Blades ligger på en bra plats i The Championship och Brewster gör mål i varenda match. Vem vet?”

***

Stort tack till Ola Paulsson på Blades-redaktionen som svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-02-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool