Lagbanner
Inför matchen-intervjun: “City är på fel kurs”

Inför matchen-intervjun: “City är på fel kurs”

LFC-redaktionen kontaktade Premier League Poddens Manchester City-representant Dennis Kjellin inför eftermiddagens möte på Eastlands.

Elva pinnar på sex matcher kan knappast vara ett facit ni är nöjda med, hur har det sett ut på planen så här långt? 

“Poängmässigt är det, i jämförelse med toppkonkurrenterna, helt okej. Det är den negativa trenden i grundspelet som däremot inte brutits från förra säsongen. Det är för enkelt att skapa farliga lägen på City och numera enklare att försvara sig med. Pep har helt tappat sin ursinniga disciplin i laget för presspelet vilket gjort laget sårbart då man tappar boll. Man har heller inte ersatt lagets viktigaste spelare Fernandinho på ett bra sätt.”

Ferran Torres har än så länge varit en ljusglimt, vad finns det att säga om honom och resten av er transfersommar? 

“Torres ser jättebra ut och perfekt offensiv rotationsspelare bland dem utöver Sterling och Aguero. Tyvärr som övriga i City inte klinisk i avsluten. City behöver otroligt många lägen för att göra mål. Torres kommer addera mer offensiv kraft och ersätter Sané men frågan är om han ökar effektiviteten. Vi saknar en pålitlig vänsterback, ett misslyckande för det kommersiella teamet. Fabian Delph är den som gjort det bäst där senaste 3-4 åren och det säger väl det mesta.”

Pep har fått utstå en del kritik, hur ser Citysupportrarna på honom?

“Älskar Pep och kommer alltid beundra honom. Man ska hylla klubbarnas hjältar som givit City den status vi har idag. Tyvärr har han tappat drivet i City med 15-20% och det har tyvärr gjort att City är på fel kurs för tillfället.”


Förra årets bäste spelare i England har inlett säsongen med ett mål och sex assist på nio matcher. 

Vilken matchbild får vi se i eftermiddag? 

“Jag skulle tro att bägge lagen känner att det är lite 50/50 i den här matchen. Blir det inte mål tidigt kan det bli lite avvaktande. 

Bägge lagen har en i alla fall tillfällig positiv trend ändå just och City har tillbaka forwards i truppen. Det har saknats i ekosystemet, vi har inte haft en rörelse offensivt som gjort det tillräckligt svårt för motståndarna.  

City har en bra chans att vinna på hemmaplan men jag tror att det krävs 2-3 mål framåt. Är det någon gång det ska ske är det väl nu? Startar vi med både Fernandinho och Rodrigo blir vi extremt beroende av Sterling och Kevin De Bruyne. Game on!”


***

Stort tack till Dennis Kjellin (@PLP_Dennis på Twitter) från Premier League Podden som var schysst och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-08 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool