Lagbanner
Inför matchen-intervjun: ”City är starkare och mer välmående just nu”

Inför matchen-intervjun: ”City är starkare och mer välmående just nu”

Manchester City-supportern och SportExpressens Petter Landén inför tungviktsmötet på Anfield i eftermiddag.

Säsongens första möte väntar mellan de senaste säsongernas två giganter i Premier League. Vad har du för känslor inför matchen?
- Jag har på många sätt den värsta känslan man kan ha som motståndarsupporter till Jürgen Klopps Liverpool. Jag känner mig självsäker. Det är givetvis en mental fälla som jag gillrat för mig själv och en som garanterat kommer bita hårt och vasst i min ändalykt. Men jag tror City tar det här.

Manchester City har gått starkt i ligaupptakten medan de röda från Merseyside haft det tyngre. Hur mycket tror du att det spelar in inför en match av den här digniteten?
- Det är klart det påverkar. City vet att säsongen knappast står på spel här, motsatt till hur känslan har varit i de här mötena de senaste åren. City vet att när de spelar ut så slår de så gott som vem som helst i världen och kan gå in i den här matchen väldigt trygga. För Liverpool innebär en förlust här att gapet upp till en topp 4-plats blir ännu större och att de skulle stå utan seger i Premier League sen augusti. Om de inte känner press här vetetusan vad de är gjorda av.

Det är svårt att inte nämna Erling Haaland när man pratar City nu för tiden. Hade man som supporter ens kunnat drömma om en sådan start som norrmannen haft i klubben?
- Nej, givetvis inte. Det är inte bara imponerande, det är smått stört. Vi har haft en av världens bästa anfallare tidigare i form av Sergio Agüero, men trots att han för alltid kommer vara min älskling så känns Haalands höjd ännu högre. Känslan är att man på allvar bevittnar födelsen av en spelare som kommer dominera världsfotbollen i minst ett decennium framåt. .

Vilka blir de viktigaste nycklarna för att besegra Liverpool?
- Offensivt blir det att utnyttja de ytor som uppstår bakom ytterbackarna för att pressa ner Liverpool i försvar och därefter vinna mittfältskampen. Defensivt gäller det att stoppa bollarna framåt till yttrarna (läs Salah) som isolerad mot en Cityytterback kan skada oss rejält.

Slutligen, båda förra säsongens ligamöten slutade 2-2. Hur tror du att det här mötet slutar?
- 2-2 är sannerligen ingen omöjlighet, det är nästan ett troligt resultat med. Jag tror att båda lagen gör mål, men att City helt enkelt är starkare och mer välmående just nu. Ska vi säga 3-1 City? Haaland x2+Foden och Matip nickar in Liverpools mål.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-16 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool