Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Deras sammanlagda quadriceps motsvarar väl ett mammutträd"

Inför matchen-intervjun: "Deras sammanlagda quadriceps motsvarar väl ett mammutträd"

liverpoolsweden.se hörde av sig till Emanuel Ålund på Chelsea-redaktionen inför lördagskvällens stormatch på Anfield mellan Liverpool och Chelsea.

Med Tuchels starka intåg och vårsäsongen i färskt minne undrar jag hur snacket går i Västra London. Vad förväntar sig Chelseafansen av denna säsong och är ni nöjda med spelartruppen?

"-Jag tror inte att Chelseafans överlag är särskilt kaxiga av sig, det var en riktigt fin avslutning på den förra säsongen, och man tar det därifrån helt enkelt. Spelartruppen är med Lukakus återkomst komplett, skulle jag säga. Unga akademispelare blandat med världsklassprofiler och gamla rävar – perfekt i min bok.

Förväntningarna ligger i att gå långt i samtliga turneringar, utan att för den skull sticka ut hakan och säga att vi ska vinna både liga och Champions. Men nog ska vi anses vara en stark kandidat till ligatiteln, helt klart."

 
Förra säsongen vann lagen varsin match i ligaspelet, båda bortaseger. Då saknades som bekant publiken. Är ni lika exalterade som oss Liverpoolfans av publikens återkomst till läktarna?

"-Ja, att det blev bortaseger för bägge kännetecknar just tomma läktare. För jag har svårt att tro att man kliver ut med samma attityd på ett fullsatt Anfield till tonerna av ”You’ll never walk alone”. Även om det är fantastiskt med publik igen, gynnar det onekligen hemmalaget i dessa stormatcher. Men publiken gör enorm skillnad, oavsett vilket lag man håller på – fotbollen är ingenting utan fansen."
 
Båda lagen har full pott efter två omgångar och nu väntar alltså ett riktigt kraftprov. Hurudan matchbild tror du vi får och är det några särskilda detaljer som snurrar runt i ditt huvud inför matchen?

"-Matchbilden tror jag blir väldigt taktisk, båda lagen är för duktiga på att kontra för att man ska ta onödiga risker. Samtidigt kan ett tidigt mål vända upp och ned på allt, och sluta i en 3-3 match. Men jag tänker ändå våga mig på ett resultat, och säga 1-1; båda lagen nöjda och tränarna kan önska varandra en fortsatt ”guten abend”.

Sen detaljmässigt kan denna match bjuda på fina dueller, såsom Lukaku vs Van Dijk – de sammanlagda quadriceps där matchar väl ett mammutträd. Det finns idel löpstarka spelare i trupperna, och två taktiska tränare. Detta möte kryllar av detaljer, och detaljerna kommer avgöra. Lite så."

 
När jag tänker på Liverpool mot Chelsea går tankarna alltid tillbaka till mitten av 2000-talet och de (ofta målsnåla) drabbningar som Benítez och Mourinhos lag bjöd på. Kan Klopps Liverpool och Tuchels Chelsea bli en modernare typ av liknande rivalitet?

"-Både ja och nej, jag minns också starkt de mötena då det var ett taktiskt spel rakt igenom, och väldigt hetsigt i media emellanåt. Klopp och Tuchel tycks båda två vara riktiga tjurskallar, så visst kan det bli en ordentlig rivalitet. Men idag känns det som att tränare hålls tillbaka av media, de tänker på allt de säger utåt och spelarna är väldigt återhållsamma. Det blir inte samma ”vi mot dom”, vilket jag kan sakna i dessa möten ibland. Men som sagt, med publiken tillbaka, kanske det kan tända till på allvar denna säsong."

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-08-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool