Lagbanner
Inför matchen-intervjun: “Det är bara att lyfta på hatten”

Inför matchen-intervjun: “Det är bara att lyfta på hatten”

liverpoolsweden.se kontaktade West Ham-redaktionens Jesper Nilsson inför eftermiddagens möte på London Stadium.

Jag tog en titt på tabellen inför vårt möte med Tottenham i torsdags och blev ganska förvånad över att se West Ham så högt upp (då på en fjärdeplats). Vad har du att säga om Hammers säsong så här långt?

— Långt över alla förväntningar. Vi var nog många som var mycket bekymrade när vi började med förluster mot Newcastle och Arsenal, men sen dess har vägen gått spikrakt uppåt med undantag för några veckor i december då vi gick fyra raka matcher utan vinst. Ingen hade nog ens vågat drömma om att det skulle gå så här bra!

Segern borta mot Palace i veckan var er sjätte raka och ni har inte förlorat på över en månad. Hur kan man förklara den här formtoppen? 

— Det beror nog främst på att spelarna trivs tillsammans och har hittat sina roller både på och utanför planen, det ser väldigt harmoniskt ut. Dessutom har Moyes hittat ett spelsystem där varje spelare får möjlighet att utnyttja sina styrkor, undantaget var Haller som inte riktigt passade in, nu är Antonio tillbaka och då funkar hela spelet mycket bättre. Sen måste enskilda spelare som Soucek, Rice och Bowen nämnas. 

Efter år av stadig nedgång verkar David Moyes plötsligt vara relevant igen. Tankar kring honom? 

— Vi var nog många som rynkade på näsan när han kom tillbaka, men vi har sannerligen blivit motbevisade. Han har gjort riktigt fina värvningar sedan han kom, han har, som sagt, lyckats sätta ett passande spelsystem och så har tillsammans med sin ledarstab förmågan att lyfta varje enskild spelare. Det är bara att lyfta på hatten.


Tillbaka på topp. 

Slutligen, vad kommer vi att se för matchbild på London Stadium och hur stora chanser ger du hemmalaget att kamma hem en sjunde raka seger? 

— Tror den kommer bli liknande matchbilden som vi fick se på Anfield i höstas, dvs Liverpool kommer föra spelet medan vi kommer backa hem och satsa på kontringar. Det som känns bättre nu är att vi har Antonio på topp, han var skadad då, och han kan stressa Liverpools försvar som ju saknar van Dijk. Med det sagt imponerade Liverpool mot Tottenham i veckan och de har väldigt många duktiga spelare, så Liverpool är såklart favoriter, men det känns betydligt bättre nu än det gjorde förra säsongen. 

***

Stort tack till Jesper Nilsson på Hammers-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-31 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool