Lagbanner
Inför matchen-intervjun: “Det är väldigt hett”

Inför matchen-intervjun: “Det är väldigt hett”

Förmiddagens Merseysidederby på Goodison är det hetaste på länge. liverpoolsweden.se hörde av sig till en inbiten Evertonsupporter inför matchen.

Inte ett enda poängtapp och serieledning så här långt. När var Everton så här bra senast? 

“Haha, jadu... Frågar man gemene Evertonsupporter är nog svaret säsongen 13/14, den första med Martinez, och jag håller nog med där även om jag håller säsongen 12/13 nästan lika högt. De två säsongerna skulle jag dock säga vara resultatet av ett långt, gediget och framgångsrikt arbete av Moyes med en spelartrupp utan samma stjärnglans som vi ser i dagens lag.”

James Rodriguez har varit ett succéförvärv så här långt. Hur ser hans roll ut i detta Everton? 

“I de matcher han har spelat, fyra i ligan och en i cupen, har han utgått från högerkanten i ett 4-3-3 med friheten att vandra lite hur han vill. Den offensiva kreativiteten kommer främst från Rodriguez. Då vi har ett relativt icke-kreativt mittfält så har hans egenskaper varit en nyckel till det vårt offensiva spel tidigare har saknat.”


Under press. 

Offensiven har varit sprakande, men defensiven har inte sett fullt lika förtroendeingivande ut. Hur pass hotad är exempelvis Jordan Pickfords förstaspade? 

“Han är hotad, helt klart. Han har haft en katastrofinledning på säsongen och det är av den anledningen vi plockat in Olsen på lån, för att konkurrera om den platsen. Dock tror jag Pickford kommer få fortsatt förtroende framöver såvida han inte fortsätter tabba sig som i denna inledande takt.”  

Serieledning, en bländande offensiv och tre poäng ned till Liverpool. Om vi tänker bort de tomma läktarna, exakt hur hett är det här derbyt, ur en blå synpunkt?

“Det är väldigt hett. Jag tror att efter er fadäs mot Aston Villa så har vi, i alla fall jag, suddat ut en stor del av den där känslan om ett oövervinnerligt Liverpool som jag haft sedan början på säsongen 18/19. Sen, som du nämner, är just detta derbyt så pass hett på grund av vår egen form och att vi just nu står i ensam serieledning.”

***

Tack till @EvertonSverige_ som var schysst och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-17 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool