Lagbanner
Inför matchen-intervjun: “Det kommer bli ännu bättre med tiden”

Inför matchen-intervjun: “Det kommer bli ännu bättre med tiden”

Spurs-redaktionens Bror Hemming ger oss ett Tottenham-perspektiv inför eftermiddagens match.

Efter två matchfria veckor på grund av coronafall är ni back in action i eftermiddag. Hur känns det?

– Det känns märkligt. Det är svårt att få den där riktiga match-känslan, allt känns så osäkert, och vi har fått se flera matcher skjutas upp nära tänkt starttid. Så även om det fortfarande inte sagts något som borde få oss att tro att matchen inte blir av så har vi helt enkelt varit med om liknande förr, och det är anmärkningsvärt hur fort det kan gå att ställa om till den här osäkra inställningen till om det blir match. Jag har inte taggat till riktigt, utan är beredd att ändra om i ännu en införrapport.

Ni sparkade Nuno Espirito Santo i november och tog in Antonio Conte. Berätta lite om vad som inte funkade under Nuno och vad som har förändrats sedan tränarbytet? 

– Nuno Espirito Santo känns för snäll för det här laget. Tottenhams spelare är för bortskämda för att inte utnyttja situationen. Så när inte kravbilden var tydlig lyckades han inte få spelarna att leverera. Dessutom var Harry Kane inte med från start och sen var han inte med mentalt, och ett Spurs utan Kane får offensiva problem. Det funkade inte alls med Nuno Espirito Santos långsamma bollvårdande och riskminimerande spel. Med tränarbytet kom ny energi och en tydlig kravställare samt en spelidé som spelarna tvingades rätta sig efter för att få vara med. Det har gett utdelning, men det kommer att bli ännu bättre med tiden.


Kämpigt. Harry Kane har bara mäktat med ett ligamål i höst. 

Harry Kane har knappast varit sig själv sedan hela den där transfersoppan i somras. Hur ser ni supportrar på honom efter den här hösten?

– Vi är nog många som känner att det aldrig kommer att bli riktigt samma grej igen. Visst sjunger vi hans namn när han gör bra saker, och får han fart på målskyttet är det inga problem, men grejen är ju att han var mycket mer än en vanlig spelare i Tottenham. Han var en superhjälte, och idag är det Heung-min Sons tröja som jag ger bort till folk i min omgivning som ska få presenter.

Januarifönstret står för dörren, tror du att Spurs kommer försöka göra något där?

– Försöka, ja. Men januarifönstret är svårt. Det skulle vara sensationellt om det gände större grejer. Det är nog lättare att göra sig av med några spelare som inte får särskilt mycket speltid. Men jag förväntar mig ändå att någon spelare från den italienska ligan kommer in.

Slutligen, vad får vi för matchbild i eftermiddag?

Liverpool kommer att dominera bollinnehavet, medan Spurs kommer att försöka ligga rätt i positionerna. Liverpool är bra, men det ska inte vara lätt att ta sig igenom ett disciplinerat Spurs. Sen beror det på om Liverpool får in bollen eller inte. Spurs har inte råd med individuella misstag, men man måste också ha lite tur när Liverpool väl får lägen. Om Spurs tillåts kontra kan man ställa till det för Liverpool, förutsatt att kontringsstarka spelare som Heung-min Son och Lucas Moura kan vara med. För där är osäkerhetsfaktorn stor, vi vet helt enkelt inte vilka spelare som är friska och hela i Spurs.

*** 

Stort tack till Bror Hemming från Spurs-redaktionen som svarade på våra frågor!

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-12-19 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool