Lagbanner
Inför matchen-intervjun: "Det kommer bli en kamp"
Senaste finalen lagen emellan spelades så sent som tidigare denna säsong. Då vann Liverpool på straffar.

Inför matchen-intervjun: "Det kommer bli en kamp"

Idag är det final i FA-cupen. Vi har snackat med Chelseasupportern Fredrik Temmes inför matchen.

Vad tror du om matchen?

Jag tror att vi kommer att prestera. Vi har haft en tendens att höja oss i stormatcherna denna säsong. I synnerhet mot Liverpool. Jag tror att det kommer bli tajt. Det kommer att bli en kamp. 

Vad blir viktigast för Chelsea att få till?

Det blir att sätta defensiven och hålla koll på den offensiva trion i Liverpool, vilken det nu blir. Sen får vi ta det därifrån och hoppas att våra ojämna offensiva spelare lyckas prestera framåt. 

Hur mycket betyder denna titel för Chelseas säsong?

Det är ganska mycket som hänger på den här titeln. Det kan man verkligen säga. Det har ju inte gått som vi velat i ligan, det såg bra ut i början. Men i november började det strula. Efter det har det blivit som det blivit. Jag trodde inte att vi skulle vinna ligan, men jag trodde att vi skulle vara med och slåss. Åtminstone minska gapet till Liverpool och City. Men så har det inte riktigt blivit. Å andra sidan har vi vunnit europeiska supercupen och klubblags-VM.

Sen ska man också komma ihåg att det finns vissa förmildrande omständigheter. Ägarbytet har ju varit på tapeten den senaste tiden. Det har varit tunga skador på viktiga spelare, och ett väldigt tajt matchande i vintras. Chelsea var faktiskt det enda laget i ligan som inte fick en covid-inställd match.
Allt som allt, tar vi titeln är det en bra säsong. Gör vi det är inte är det godkänt, men knappt. 

Hur har tiden under ägarbytet sett varit?

Det har varit en lång och utdragen process. Så det är verkligen skönt att det verkar ha löst sig. Man får nog förbereda sig på en ny verklighet i och med att Abramovic har gjort så väldigt mycket för klubben tidigare. Det har varit lite svävande med klubbens status och framtid. Jag tror att vi kommer att gå in i en ny era där klubben kommer att styras ganska annorlunda jämfört med nu. 

Min förhoppning är att man tar efter just Liverpool-modellen där man jobbar strategiskt och långsiktigt. Att vi gör tydliga och långsiktiga värvningar som passar in i systemet och laget snarare än profilnamn. Jag håller tummarna för att Tuchel ska bli en galjonsfigur för oss på samma vis som Pep är det för City och Klopp är det för Liverpool. Det återstår att se hur det blir. 

***

Ett stort tack till Fredrik Temmes på Chelseas Svenskafans-redaktion som tog sig tiden att dela med sig av sina tankar inför finalen. Må bäste lag vinna!

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-05-14 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool